Националният селекционер Станимир Стоилов остана доволен от играта и постигнатата убедителна победа с 6:2 над Грузия.

"Получи се добър мач. Най-радващото е, че футболистите успяха да реагират след изключително негативния двубой срещу Кипър. Публиката беше малко, но ни подкрепяше. Заслужихме победата", каза Стоилов след срещата.

"Радвам се, че вкарахме 6 гола, което не се случва често в световна квалификация. В атака сме доста разнообразни, но отново имахме проблеми в защита", коментира още Мъри.

"Потенциалът на футболистите е сериозен, но за жалост като бройка те не са много. Оценявам представянето на отбора, откакто го поех като средно - нито добро, нито лошо. Все пак имахме много проблеми с контузени през цялото време. Ако всичките футболисти са здрави, България може да се класира на голям футболен форум. За това обаче е необходимо да побеждаваме и тези, които са под нашата урна. Оценката за представянето на Иван Стоянов, Иван Иванов и Веселин Минев е добра. Ако продължават да се представят така, ще продължават да получават повиквателни", продължи селекционерът.

"Ще проведа разговор с Игор Томашич, а играта на Асен Караславов я следя отдавна - просто той сега е контузен. Същото важи и за Илиян Стоянов. Не съм отписвал или записвал никого в националния отбор, просто в момента имам четирима нападатели и съм решил, че точно тези ще ми вършат работа. Мартин Камбуров е опция, ако някой от тях не може да вземе участие. Защитата остава проблемна зона. Там трябва да се работи. Надявам се да се създаде по-голяма конкуренция в това звено и Александър Тунчев да се завърне. Той играе в Англия на едно много високо ниво. Когато контузиите му отшумят, ще бъде много полезен на отбора", добави Стоилов.

"Не мога да кажа със сигурност дали това ще са играчите за следващия квалификационен цикъл. Има много време. В тези квалификации изпробвах много играчи - и опитни, и млади, имаше и дебютанти. За мен няма значение млад или стар. Всеки може да заслужи мястото си в първия тим. До два дни ще са ясни контролите, които ще изиграем", завърши Мъри. /БЛИЦ