Националният селекционер Станимир Стоилов определи принудителните смени като основна причина за загубата с 1:2 от Белгия. До 89-ата минута на контролата в Брюксел "трикольорите" водеха в резултата, но в крайна сметка паднаха пред 27 000 зрители на стадион "Крал Бодуен".

"С излизането по принуда на доста от играчите, със смените, се пообърка малко състава. Излязоха Стилиян, Божинов, Ивелин. Нещата накрая не изглеждаха като организация много добре", заяви Мъри след проверката.

"Общо, взето - среден мач. Опитахме се да направим по-добра организация, по-добра дисциплина. Трябва да наблегнем на точността на подаванията, на контрола върху топката. Доста грешки допуснахме, от което сами си правехме контраатаките. Имаме много сериозна работа. Не може в 93-ата минута да ни хващат трима на един на контраатака. Стана хубав мач, добра проверка. Но схващанията, смените, разстроиха и центъра на защитата", каза още Стоилов.

"Това са футболистите. Има още трима-четирима, които ще наблюдаваме. Исках всички в комплект да играят 75-80 минути, но многото принудителни смени не ми го позволиха", добави националният селекционер.

Мъри заяви, че е доволен от старанието на футболистите, но те трябва да изчистят още доста неща преди началото на евроквалификациите.

"Бяхме дисциплинирани. Смятам, че защитата се представи на ниво, с изключение на първите няколко минути, когато имаше стъписване и се стигна до дузпата за Белгия. Направихме хубави атаки, вкарахме едно от положенията си", завърши Стоилов. /БЛИЦ