ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Столичната дирекция на вътрешните работи даде брифинг, на който коментира и дербито от Еfbet Лига между ЦСКА 1948 и ЦСКА. Очакваният с голям интерес мач е в неделя от 16:45 часа в Бистрица, което никак не се харесва на "армейците" от Борисовата градина и те продължават да настояват за преместването му на "Васил Левски". 

"От МВР е преценено, че срещата е с висок риск от нарушаване на обществения ред и безопасността на гражданите", каза старши комисар Георги Алексиев, който е заместник-директор на СДВР.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Припомняме, че домакините от ЦСКА 1948 предоставиха 200 билета на гостуващия отбор, но организираните фенове на ЦСКА се заканиха да бъдат в пъти повече около стадиона.

Вчера кметът на столичния район Панчарево Николай Гюров призова срещата да бъде проведена на Националния стадион "Васил Левски", където ще има по-малък риск за безопасността на желаещите да присъстват.

"Позицията на полицията е изказана на съвместна среща с представители на БФС, като са изпратени и официални писма до съюза", допълни той.

„Апелирам към феновете - излишно е да идват в района на стадиона в Бистрица, ако нямат закупен билет. Няма да се продават билети на стадиона и бройката е ограничена. СДВР ще изпълни задълженията си по охрана на обществения ред, а при необходимост пътната артерия ще бъде затворена“, допълни още Алексиев.

По думите му доводите на БФС футболната среща да се проведе на този стадион са, че трябва да има равнопоставеност, тъй като и други отбори са били "гост" в Бистрица (б.р. - ЦСКА 1948 прие в полите на Витоша Левски и Лудогорец). Старши комисар Алексиев отбеляза, че е имало и други случаи, при които БФС не се е съобразявал с мнението на полицията, че срещата е високорискова.

"Отговорността относно опазване на обществения ред е наша, ние ще си свършим работата и ще действаме по закон. Единствено в компетенцията на БФС е да премести срещата. МВР не е в конфронтация с БФС и не прехвърля вината", допълни Алексиев.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК