Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов коментира пред клубната телевизия ситуацията с крилото Антон Карачанаков. Както е известно, футболистът напусна клуба в началото на годината заради неизплатени заплати и обяви, че не е получавал шансове за изява в последните мачове на тима за 2014 г., когато на трибуните е имало скаути на чуждестранни клубове заради него.
 
„Антон Карачанаков – искал повече минути да играе. Тук не става въпрос с искане, това не е пазар да отидеш да си купиш два килограма картофи или един килограм картофи. Тук сам трябва да си извоюваш тази позиция. На никой не подаряваме, не харизахме титулярно място“, заяви Младенов.
 
„Когато има равнопоставеност, когато всички се трудят и всеки дава всичко от себе си, в края на краищата – анализът на всеки един футболист, ще им го раздадем, за да видят всеки един от тях какво е направил през сезона. Това е ясната и точна картина за всеки един състезател, колко е бил полезен или не е бил полезен. Ние не сме глупави, не сме аджамии, не сме слепи, виждаме много добре. Да, имаме футболисти с много добри качества от младите, но това, което до този момент правят не е достатъчно,“ коментира треньорът на ЦСКА.
 
„Искам да отбележа, че когато аз дойдох в ЦСКА, Антон Карачанаков не играеше при предишния треньор. Мисля, че беше Радуканов. Той не играеше, той започна да играе при мен. Направи поредица от мачове, цял сезон, цяла година и т.н. Имах възможността да го подкрепям морално и във всяко едно естество при контузията. Имах търпението да се възстанови, да започнем да го подготвяме, да изграждаме определени качества у него“, допълва Екзекутора на Ливърпул.
 
„Като всеки млад футболист има проблеми както в фаза атака, така и в защита. За всичко това е необходимо време, работа, взискателност от страна на мен и на екипа ми, както и себераздаване. И когато вече аз мислех, че той е преодолял този страх от контузията, че е здрав и трябва да започне да работи на 100% и да бъде функционално подготвен във всяко едно отношение, когато мислех, че той е готов да носи на плещите си отговорността да бъде несменяем титуляр в ЦСКА и трябва да се пребори за това нещо, той прибегна до нещо, за което, сигурен съм, ще съжалява цял живот. Димитър Пенев беше казал една приказка за младите – да бързат бавно. И е много правилно“, добави наставникът на „червените“.
 
„Когато съм бил треньор на ЦСКА, винаги съм давал възможност на 5-6 юноши да влязат в първия отбор, да тренират с него и дори да играят в официални мачове“, обяви Стойчо Младенов.
 
„Разговорът ми с националния селекционер Ивайло Петев си остава между нас. Използвам момента, за да отправя един апел към всички футболни клубове в България. Чета, че някой нямало да пусне играчи, друг щял да пусне... Националният отбор е над всички други каузи. Това е единствената кауза в българския футбол. Това е националният отбор. И ако ние, българските клубове, българските треньори, българските собственици, не помогнем на селекционера в момента, когато той влиза и започва да работи, не мислете, че чуждестранните клубове, ще го направят. Единственото, с което можем да му помогнем, е да му даваме подготвени футболисти. Той да си прави избора и селекцията. Той има право да извика всеки. Като българи сме длъжни да му помогнем, а този, който не му помогне – не защитава българската кауза“, категоричен е треньорът на ЦСКА.
 
„Знам по-добре от всеки какво ни очаква. Трябва да се оставят нещата да се решават на зеления терен, а не извън него. И нека, който е по-добър, да спечели,“ е коментарът на Младенов за битката за титлата в „А“ група
 
„Няма треньор, който да иска да се лишава от който и да било футболист. Но ЦСКА се намира в момент, в който продажбите са необходими и задължителни. Прекалено много се шуми за това нещо. Трябва да има по-голяма дискретност по тези въпроси, а ние понякога позволяваме нещата да преминат границата. В това отношение трябва да затегнем дисциплината, трябва да поговорим в това отношение с ръководителите, защото това влияе върху психиката на футболистите. В един определен момент те започват да се разконцентрират. Имаме пресен случай в нашия отбор. Футболист, който ни е много важен, излезе извън контрол и изостава от останалите. Това не трябва да се получава. И когато се получи с двама-трима футболисти, само ние губим,“ заяви Стойчо Младенов.
 
„Доволен съм от това, което свършихме през този период. За съжаление, имаме контузени футболисти, които нарушиха подготвителния цикъл. Тунчев, Иван Стоянов, Бергонси усука коляното и Маркович. Оршулич получи мускулна травма в една от тренировките, няма нищо притеснително. Тунчев и Вальо Илиев ще преминат ядрено-магнитен резонанс утре,“ разкри наставникът на „армейците“.