Стойчо Младенов критикува схемата, която Бруно Акрапович използва в ЦСКА. Босненецът залага на 3-5-2, но според Екзекутора на Ливърпул тази подредба на играчите не приляга на големите отбори, а се използва от малките тимове.

Младенов, който в момента е без работа, даде интервю за „Дарик“ радио вчера.

"Всеки един треньор си избира своята стратегия. За мен е много важно с какви футболисти разполагаш и според тях да определяш схемата. За мен 4-3-3 си остава най-удачната и успешна схема, откакто футболът съществува. Тази схема с трима стопери аз лично не я одобрявам (б.р. – има предвид 3-5-2, любимата на Бруно Акрапович). Това е схема за малките клубове, които се опитват да откраднат точка навън или да спечелят мач у дома. Това не са отбори, които се надиграват, а се опитват да излъжат противника. Докато схемата 4-3-3 ти дава възможност. Особено за отборите, които се стремят да бъдат лидери. Трябва да надиграват съперника си, а без крила това е много трудно“, заяви Стойчо.

"Очаквам повече от ЦСКА, защото бях убеден и продължавам да държа на своето мнение, че ЦСКА може да пребори Лудогорец. Мисля, че за тези пет години откакто Гриша Ганчев и това ръководство, което управлява ЦСКА, най-после направиха боеспособен отбор с конкуренция на всеки пост. Мисля, че са в състояние да преборят Лудогорец тази година. Още повече, че в Лудогорец правят освежаване, имат нови играчи, имат колебания в игрово отношение, малко са разклатени. Напълно е възможно ЦСКА да се пребори и да вземе титлата. Последно време виждам коментари за отстъпление, което не е привично за "червените". Никога в един футболен клуб, хора които знаят как се управлява не могат да допуснат отборът да зависи от един състезател. Независимо на какъв пост играе той. Така че не мисля, че един играч може да определи дали да се вземе, или да се отстъпи титлата, сподели 63-годишният спец.

Той каза още, че след като е напуснал казахстанския Кайсар, е отхвърлил две оферти от чужбина.

„Предпочитам да работя отново в България. В чужбина малко се поуморих“, добави Младенов.
Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството