Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че футболистите му с играта си са объркали предварително нареден пасианс, в който "армейците" не са попадали. Спецът директно обвини съперниците в неспортсменско поведение срещу клуба на сърцето му. По думите на Младенов атаките срещу ЦСКА тепърва ще стават все по-остри с наближаване на края на сезона. "Армейците" оглавяват класирането в "А" група с 63 точки, на 5 пред втория Лудогорец (Разград). В понеделник ЦСКА приема "Ботев" (Враца) от 20:00 часа на стадион "Българска армия".

"Първо искам да честитя празника на всички привърженици на ЦСКА. Дано да успеем да направим най-добрия подарък – спечелването на титлата. Знаете, че няма лесно. Но ние сме на правилния път и се надявам да успеем", започна Младенов на пресконференцията си преди двубоя с "Ботев".

"На някои отбори се прави шпалир, а на ЦСКА се пречи от всички страни. За втори път ми се случва такова нещо след сезон 2002/03, когато станахме шампиони. Мога да ви дам хиляди примери, че на ЦСКА се пречи. Като започна от Петрич по времето на Аспарух Никодимов, когато се отмениха два гола и не се дадоха дузпи. Сезон 2007/08 германският съдия беше няколко седмици преди дербито в София и знаете как ни победиха и тогава. Минаваме през Сливен с този съдия, който ни свири с "Левски" и пак ни ощети. Всичко това говори за тенденция срещу ЦСКА. Ето и сега, "Ботев" (Враца) казват "дайте пари да скочим срещу ЦСКА". Такъв шампионат е доста объркан, и то главните виновници са моите футболисти. Защото пасиансът беше нареден и ЦСКА не влизаше в този пасианс. И сега тези момчета направиха така, че всички не да се объркат, а да се побъркат. Всеки вече си взима крайни решения, които в един определен момент може да се окажат фатални за работата на цял колектив. Очаквам нещата тепърва да загрубяват, но ние трябва да се предпазим от всичкото това нещо, няма да мълчим", заяви Младенов.

Наставникът на ЦСКА говори и за предстоящия мач срещу "Ботев" (Враца). "С Тони Здравков се уважаваме като всички останали мои колеги. Жуниор Мораес тренира с отбора, Румен Трифонов и Антон Карачанаков не вземат участие в тренировките. Нищо не мога да ви кажа. От много неща зависи възстановяването. Тренираме с добро настроение и мислим за мачовете до края на шампионата, които трябва да спечелим. Не сме зависими от резултатите на другите отбори. Имам два варианта за заместник на Румен Трифонов. Щом Мораес тренира и е в състояние да играе, значи ще играе. Като свърши един мач гледаме напред. Нямам представа още колко време ще отсъстват Трифонов и Карачанаков. Дано лекарите се справят с този случай, за да могат да се върнат скоро. Това ни е цялата лява страна и излизането им малко или много ще наруши баланса на нашия отбор", каза Младенов.

Треньорът се обърна и към шефа на съдиите Костадин Костадинов, който подкрепи рефера Николай Йорданов по спорните ситуации, в които ЦСКА претендираше за две неотсъдени дузпи в дербито срещу "Левски" (0:1). "Ако срещна шефа на съдиите на улицата и го блъсна и той падне след две-три крачки, кой е виновен? Не искам да му изнасям лекции, но когато има нарушение в наказателното поле, е дузпа", коментира Стойчо Младенов.

Спецът обаче не пожела да отговори на Тодор Батков, който вчера заяви, че ЦСКА няма да е шампион. „Няма да коментирам изказвания. Това, което мисля, го казах. Наистина объркахме много сметки, но затова сме тук“, завърши Стойчо Младенов.