Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Треньорът на ЦСКА даде дълга пресконференция преди утрешния мач с Черно море. Двубоят от 25-ия кръг от “А” група е в неделя от 13:30 часа на стадион “Българска армия”.

“В момента въобще не мисля за “Левски”, за нас най-важният мач е с Черно море. Противникът заслужава нашето уважение, заради това, което собствениците им правят. Откакто управляват клуба, всяка година имат стойностен отбор. Ние обаче играем вкъщи, ще разполагаме с 12-ия си играч и аз апелирам към нашите привърженици. Това, което обещаха, го правят все повече и повече, а именно да идват на всеки мач. Срещу Черно море подкрепата им ни е крайно необходима. Тези млади момчета имат нужда от тази подкрепа и с тяхна помощ можем да прибавим нови 3 точки. Това е нашата цел, нашето желание и ще направим всичко възможно това да се случи“, заяви Стойчо Младенов.

Треньорът коментира многото контузени в лагера на Черно море и отговори на въпрос, дали ЦСКА зависи само от Мораес: “И ние много време играхме без основни играчи, но виждате, че отборът съумя да се мобилизира и да покаже най-доброто от себе си. Пази Боже, точно в такъв момент да зависиш от един футболист – това не трябва да се случва. Има достатъчно футболисти, които да заместят контузените, и да допринесат за доброто представяне. Така че аз не обръщам голямо внимание, че един или двама футболисти ще липсват. На тяхно място ще излязат други, така че ще играем 11 срещу 11. Петър Стоянов е със счупена костица в глезена. Днес тепърва ще се уточнява колко сериозна е травмата му. Знаете състоянието на Мораес. Нормално е и ние да имаме проблеми, но ще се справим с тях.“

„Не може да се говори за притеснение. Можем единствено да очакваме ЦСКА и Черно море да се представят на добро ниво и дай Боже да постигнем нашата цел. Няма място за притеснение. Притеснението за всеки един треньор идва от неизвестността преди мача – как ще тръгнем в него, как ще го завършим. Виждате млади юноши, които навлизат и се представят достойно, и други опитни хора, които служат за пример. Бандаловски и Галчев се раздават докрай във всеки мач, виждате с каква агресивност, с какъв плам се хвърлят в срещите и заразяват останалите. Колективът е много добър и желанието, което виждам в тяхното съзнание, ме радва, защото желанието да се печели всеки един мач е огромно. Накрая ще теглим чертата и ще видим колко точки сме събрали и на кое място в класирането се намираме. Дай Боже, да останем на това, на което сме в момента“, допълни Младенов.

„Аз не приемам предстоящите мачове като тежки или леки. Всички мачове са с еднаква значимост, еднакво тежки. Да не би мачът с Видима да не беше лесен, или срещата със Светкавица тук? Няма лесни мачове“, каза още Младенов.

“Срещу Славия се наложи да излезем с коренно различна схема на игра и в течение на двубоя я променихме още на два пъти. Това е вариативност, която потърсихме, за да изненадаме Славия и се получи. Най-големият проблем пред мен, когато поех отбора, бе липсата на наказаните заради допинг футболисти и контузените играчи. Сега имам по-голяма вариативност, не до такава степен, до която аз желая, но все пак имам по-богат избор. Аз не напразно похвалих момчетата след двубоя със Славия, защото наистина го заслужават. Нормално е младите играчи, които имат малък опит, когато попаднат в един голям клуб като ЦСКА, напрежението да им дойде в повече, но те засега удържат геройски. В това отношение по-опитните футболисти им помагат много добре“, добави Екзекутора на Ливърпул./БЛИЦ

КЛАСИРАНЕ В "А" ГРУПА