Стойчо Младенов даде изключително емоционална пресконференция. Треньорът на ЦСКА доста разпалено отговори на всички атаки, които определени медии и ветерани водят срещу него и клуба.

"Какво ви става на всички? Нахвърляте се като чакали върху нас. Ние ли сме виновни? Аз, Александър Томов и Александър Тодоров ли сме виновни за моментното състояние на ЦСКА? Нима вие не знаете как всичко се случи. Нима не го знаете? Ако търсите да се вкара напрежение в отбора и да заблуждаваме спортната общественост, това е друг въпрос. След мача в Разград имаше много фенове пред хотела, които ни посрещнаха, радваха се, че ЦСКА съществува, макар и след такава тежка загуба. Аз такава загуба нямам от 2003 година. Хората се радват, че ЦСКА съществува и го има. Не само, че имам усещането, а и се потвърждава, че никой не иска ЦСКА да съществува. Повечето хора искат ЦСКА да го няма. Задавам си въпросът защо? И не мога да намеря отговора. Такъв негативизъм, такава помия, върху никого не се е изливала. Започва и да мирише. И ние, и вие, и всички, които живеем, оформяме и даваме отражение на подрастващите – с лъжите и измамите, които се изкарват пред обществото. С манипулациите. Така ли ще продължаваме. Ние ли сме виновни за актуалното състояние на ЦСКА, та всичката тази помия се хвърля срещу нас?", започна Стойчо Младенов дългото си изявление.

"Другите какво правят - селекции, имат банки, спонсори. Но там излиза една фигура, казва нещо и се изпълнява. Както Наско Сираков казва, няма да се търсят резултати и това е. Ние от гроба се съживяваме и дайте да искаме да постигаме резултати и да влизаме в Шампионската лига. Е не може, това е действителността в момента, това е. Не търсете вината във футболистите, всички са тук и са одобрени от мен и са взети от мен. Ако някой е виновен, това съм аз. А защо бяха привлечени?! Обстановката ни принуди. Добри или лош - това са. Сигурен съм, че от мач на мач ще подобряват формата си. Имаме двама футболисти, които правиха подготовка със Стоичков и са в добро състояние - Чочев и Марсиньо. И се вижда как натрупват игрови ритъм. Всички останали липсват всички компоненти на футболната игра. Някой от вас беше казал,какъв е смисълът да се води подготовка. Защо олимпийците четири години работят. Да ходят два дни преди Олимпиадата, тупа-лупа и да мине. В тренировките и подготовката се изграждат качества. На тази тема просто ми е неудобно да говоря“, допълни Екзекутора на Ливърпул.

„Казах го много пъти, това е оздравителна година и резултати ще търсите през пролетта. Ясно и категорично. Това не означава, че трябва да се разхождаме, ЦСКА ще търси победа във всеки мач. Евала им правя на момчетата. Евала им правя за това, което вършат на терена. Вие знаете ли, че имаме футболисти на 45 дни ваканция, взехме ги от плажа, дойдоха и след две тренировки излязоха на терена. Качества не се изграждат с две тренировки. Другите отбори са с 15 кръга пред нас, с 6-7 седмици подготовка. Това нещо ние трябва да го наваксаме по време на шампионата. Не го казвам, за да оправдавам футболистите или мен, но това е реалността. Защо Апостол Попов беше сменен? Защото му прилоша. Защото не му беше добре. Защо Бадема получи крампа? Защото не е добре подготвен. Това са неща, които се случват, защото липсват всички компоненти, да не се повтарям и потретвам. Ние колко контроли направихме? С кои отбори? Къде играят тези футболисти, които освободихме, които Сашо Борисов тренираше? Къде са? Защо не ги взеха „Левски“, Лудогорец, Литекс. Кажете ми един, който е отишъл в тези отбори. Ще плачем сега, че ги няма. Антон Карачанаков колко мача изигра като беше този треньор, който коментираше или другите да не ги изреждам. Чочев колко мача изигра? Нещата трябва да ги представяме ясно на публичността и феновете. Те са единствените, които разбират и подкрепят отбора. Някой изкривяват истината така, че на тях да им е угодно. Ще вкараме манталитет на победител, ще търсим победите и ще дойде момент, в който ще го постигнем. Тази година е оздравителна, ние от улицата, кафетата, ресторантите ги събираме футболистите. И благодаря на Господ, че дойдоха точно тези футболисти, а не други, които няма да достигнат и това ниво. Аз бях изключително откровен, ние направихме селекция по най-аматьорския начин“, допълни Младенов.

Този тичал като жена, оня като момиче
. Ами Спрокел?! Същите думи ги чух от тези определени хора. Сега защо не го коментирате Спрокел, играе, даже страхотно си играе. Тук такава напрежение се създаде, такава атака, че бяхме принудени да се разделим. Атакувайте мен, тях не ги пипайте.

„Аз искам да попитам къде е моят отбор, който аз направих. 10 месеца се борих, за да го направя. Къде е Бандаловски, Крачунов, Венков, Анисе, Саша Лукас, Присо, къде е Платини, Камбуров. Аз ли съм виновен, че ги няма. Къде е Тошко Янчев. Защо той напусна? Къде е моят отбор. Всеки пет месеца ще правим отбор ли?! И сега ние сме виновните, ние...Това е призив към обществеността, към всички, ние цесекарите трябва да се обединим в най-трудния момент в историята на клуба. Имахме един подобен момент, но тогава нещата стояха коренно различно. 85-та година започнахме с 4 загуби, но тогава имахме селекция, имахме стабилност. В момента тръгнахме от нулата във всяко едно отношение“, допълни легендата.