Стойчо Младенов присъства на турнира за ветерани, който се проведе днес сутринта в комплекса “Царско село”. Той бе спечелен от ЦСКА, който на финала победи Локомотив Пловдив с 3:2. В надпреварата участие взеха Витоша Бистрица и Левски.

Стойчо Младенов категорично отказа да коментира темата с ЦСКА, но само заяви: “Много неща, които казвах, се оказаха истина. Всички видяхте и се убедихте, че говорих истината.”

На въпрос, би ли се върнал в България, настоящият треньор на казахстанския Кайсар отговори: “Естествено, това е моята страна, не бих загърбил нашия шампионат. Всеки клуб, от който получа предложение, бих го обсъдил. В момента съм ангажиран изцяло в Кайсар. Искам да защитя името и авторитета си, за да може хората да останат доволни.”

По темата с националния отбор Младенов коментира: “Аз съм против тези чести смени. Трябва да се определи един терньор и да има дългосрочна програма, за да може да си осъществи идеите си. Липсват кадри и качество в българския футбол и това се отразява на националния отбор.”

“Това, което прави Лудогорец, е похвално. Лудогорец е светлината в тунела. Знам как работят и каква е перспективата в школата. Малко избързваме, искайки веднага български кадри. Вероятно на осмата или 12-ата година ще започнат да излизат кадри от една нова школа. Това е пътят и съм сигурен, че от там ще излязат много кадри, от които националният отбор ще черпи”, каза Екзекутора на Ливърпул по темата с проекта Лудогорец.

“На България трябват професионалисти, както ръководители, така и хора, които трезво да вземат решения и да разсъждават. Едно от нещата които ми харесва в Казахстан, е това – едно ядро от управление, трезво преценяват, а не еднолично. Хората работят по европейски и така трябва да бъде. А не някой след негативен резултат ядосал се и дайте, да сменяме треньора, защото той е най-големият проблем. А той е най-малко виновен, да знаете. Да, бъркаме и ние, нормално е, работим под голямо напрежение. Когато имаме подкрепата на ръководителите, работим по-спокойно и уверено. Българският треньор трябва да има самочувствие, защото е способен треньор”, завърши Младенов.