Легендата на ЦСКА Стойчо Младенов даде първото си изявление като оперативен директор на ЦСКА 1948. Малко преди това той беше представен от изпълнителния директор Добрин Гьонов. БЛИЦ вчера първи информира за сензацията на годината в българския футбол, че Екзекутора на Ливърпул е финализирал успешно преговорите си със създадения през 2016 г. клуб.

„Това е първата страница от новия живот на спорта. Приключих кариерата си на треньор, минавам в друга сфера. Тук се работи професионално. Изборът ми беше нормален, тъй като това е клуб, създаден от фенове и легенди на ЦСКА. Нямах други оферти. Влизам в ново развитие от работата си, този път като ръководител. Целта е бъда полезен във всяка една сфера. Заради липсата на опит ще трябва да мине време, за да навляза в работата“, заяви Младенов.

„Колкото до реакцията на феновете, дали правя предателство, всеки е в правото си да бъда недоволен. Аз съм достатъчно зрял човек, за да преценя какво трябва да направя в живота си. Съвсем нормално е да отида в клуб, където работят мои приятели и бивши съотборници, легенди на ЦСКА. Особено след като ме прогониха от ЦСКА на „Българска армия“. Къде да отида? В Левски или Лудогорец? Отивам в отбор, който има бъдеще и самото развитие на клуба в последните години го доказва“, допълни легендата на ЦСКА.

„През последните три месеца имах възможност да проведа срещи с ръководството на клуба и да се убедя в качеството и амбициите. Говори се, че идвам тук заради пари. Това е най-малката заплата, която съм получавал в моята кариера. Така че това не е водещото. Наясно съм в какъв клуб влизам. Клуб с големи амбиции и цели. Тези цели са постижими.“

„Прецедент е да бъдем в един клуб с Любослав Пенев. С него сме силни характери, които се борят да отстояват своите позиции. Намери се нещо, което да ни обедини. Работата ни ще бъде успешна. Това е ЦСКА и бъдещето на клуба“, заяви 65-годишният бивш национал.

Toп Коефициенти за efbet Лига!

„Скоро ще научите още новини за естеството на работата ми. Защо да не присъствам на предстоящия мач с ЦСКА. Нямам притеснения, за да отида на стадиона. Нормално е да има реакция от крайни фенове. Както получавам крайни СМС-и, така и получавам такива с разбиране. Трябва ли да наречем Гибона предател, че беше в ЦСКА, или Наско Сираков, или който и да било. Тук съм, ще дам най-доброто от себе си. Нека в следващия мач победи отборът, който е по-добър. Нормално е да има победа, равен или загуба. Който е по-добър и има спортното щастие неща да победи. Амбициите сме да сме развиваме. Ако миналата година сме били на едно място всяка година трябва да сме по-нагоре. Всички сме с характери на победители. Всички търсим максимума във всеки един мач, във всяко едно състезание в което участваме“, коментира Младенов.

„И на мен не ми приятно да има два клуба ЦСКА. Всичко е въпрос на време. Аз искам да видя единен клуб. Не говоря за обединение, а за единен ЦСКА. Има разделение между феновете, легендите, това са фактите. Има разделение и между собствениците, които са сред най-богатите и заможните хора в България. Защо в Левски няма разединение, а при нас се получава. Има фактори, които не искат да има обединение. Историята го показва. Дали ще дойдат още червени легенди? Божа работа. За съжаление разделението продължава, но се надявам за прекъсне завинаги. Никой не желае разделение. Аз лично мечтая за единен ЦСКА. Не съм мислил дали може да има прилив на фенове от ЦСКА на „Армията“.

„Надявам се да бъда полезен на всички нива. Спортно-техническата част е дадена изцяло на Любослав Пенев, както трябва да бъде в един наистина професионален клуб. Това е правото на всеки треньор да менажира футболния клуб, първия, втория, третия състав. С всичко останало ще се справяме с Гьонов", призна Стойчо Младенов.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК