Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов направи остро изказване след победата над Славия с 2:0. Лукас Саша и Михаил Венков реализираха головете в дербито от 8-ия кръг. Екзекутора на Ливърпул нападна младия съдия Калин Людмилов, който ръководи двубоя.

“Ситуации?! Цялото време беше изпълнено със ситуации. Първо моето уважение към Славия. В определени моменти играхме 14 срещу 11. Не знам вие с какви очи виждате, нормално е ние да бъдем по-пристрастни, но имаше тенденция от първата до последната свирка. Не знам съдията обърка ли се, или това е начинът му на поведение срещу ЦСКА. От първия кръг страдаме от такова естество. Това телевизионно затъмнение не дава яснота какво се случва във всички възлови мачове. Докога ще продължава този терор върху ЦСКА – не знам. Тази тенденция може би е от 62-а година, когато сменихме парите. Такава тенденция не е имало от времето, когато Аспарух Никодимов беше треньор на ЦСКА и онзи мач с Беласица, три отменени гола и недадена дузпа”, изригна Младенов.

“Искам да им кажа, че с това нещо ЦСКА няма да бъде унищожен, ЦСКА отново ще се развива бъдете сигурни в това нещо. Колкото да се опитват да ни унищожат и смачкат. Ако това не е тенденция, трябва да се замисля дали да се занимавам с футбол. Не желая да коментирам съдиите, но това е върхът на сладоледа. Не може така да се отнасят към клуба ЦСКА. Аз съм треньор и не ми отива да говоря така, но това е факт, кажете, че не е. Червен картон при ситуацията, в която Карачанаков излезе сам срещу вратаря. Удар с ръка какво е, директен червен картно, а даже фаул не се свири. На какво прилича това нещо. Срещу Тасио се играе ръгби през целия мач. Каквото и да говорите, може би гледам малко по-червено, но деветдесет на сто от ситуациите така беше. Дано не се налага повече да говоря срещу съдиите. Едно прекрасно съдийство в предишния мач с Етър, но днеска да ме извинява, но...”, продължи треньорът на ЦСКА.

На въпрос, кой съдия иска да ръководи дербито с “Левски” от следващия кръг, Стойчо Младенов отговори: “Не ме разбирайте погрешно, аз си гледам моята работа, а не назначавам или отказвам различни съдии. Аз нямам претенции кой да ни свири, но да отсъжда това, което се вижда. Има правила и те са от ясни по-ясни. Трудно може да се изненадаме с “Левски”, надявам се да се получи интересен мач. Адреналинът на хората да е на висок процент, нека по-добрият победи. Въпреки че в последните дербита не по-добрият побеждава. То всичко се загуби, много неща се загубиха в българския шампионат. Най-важното е качеството на футболистите. Ние в България трудно произвеждаме качество или ако се произвежда, е малко като процент. На пръстите на едната ръка се броят офанзивни халфове, типично крило или централен нападател. Това прави дербитата все по-малко зрелищни.”/БЛИЦ

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА