Доскорошният треньор на ЦСКА и бивш национален селекционер Стойчо Младе­нов сподели пред "Тема Спорт", че можем да взе­мем шест точки от двете квалификации с Малта и Да­ния. Именно такава цел по­стави и Любо Пенев пред момчетата си. Самият Младенов има две победи над малтийците начело на "лъвовете".
 
"Както всеки бъл­гарин, надявам се да спече­лим. Мисля, че Малта няма с какво да ни изненада. Всички мачове, в които до този мо­мент в историята сме игра­ли, показват красноречиво, че сме стояли с класа над тях. Надявам се, че с помощ­та на организацията и дис­циплината, която има Любо, ще се справи без ни­какви проблеми. Той много добре знае как да подходи.

При малтийците личи име­то на Мифсуд. Футболист, който притежава много го­ляма бързина. Но не трябва да става и дума, че от него зависи колективната игра. Не бива да се притесняваме от футболистите на Мал­та. Но като във всеки мач, тряб­ва да имаме лека доза предпазливост", каза Младенов.
 
Той добави, че целите, по­ставени от Пенев пред ти­ма, са постижими. "След ка­то имаме шанс за класира­не, въпреки че това не бяха целите ни в началото на кампанията, защо да не атакуваме? Прави чест на Любо, че поставя на дневен ред класиране на баража. Не мисля, че футболистите могат да се стреснат от го­лемите очаквания. До този момент те се представят отлично и това ще им по­действа като мотивация", добави бившият селекцио­нер.
 
Специалистът сподели и очаква­нията си за гостуването ни на Дания във вторник. "Те срещат Чехия, която разпо­лага с доста силен отбор. Една евентуална загуба може коренно да промени настроението им. Дат­чаните практикуват агре­сивен футбол, а в предни по­зиции имат добра скорост. Но първо трябва да се спра­вим с Малта и след това да гледаме към Дания", завър­ши Младенов.