Стойчо Младенов допусна нещо, което не му се беше случвало, откакто пое ЦСКА за първи път през 2002 г. След загубата от Литекс с 0:1 на старта на шампионата Екзекутора на Ливърпул стигна само до 1:1 с Черноморец в Бургас във втория кръг.
 
Така за първи път в кариерата си на треньор на “червените” Младенов не успя да спечели два поредни мача, пише “Меридиан Мач”.
 
Срещу Черноморец в Бургас ЦСКА за първи път от 14 години насам изигра мач от “А” група, използвайки само 11 футболисти. Заради юношите на резервната скамейка, треньорът на “армейците” реши да завърши двубоя със състава, който излезе на терена преди първия съдийски сигнал.
 
Последният такъв случай в историята на “червените” е от 7 ноември 1998 г. Интересното е, че и тогава двубоят завърши 1:1, а съперник беше Славия. Треньор на ЦСКА беше Димитър Пенев. И тогава, както и сега, “армейците” имаха претенции към рефера. Според тях съдията Младен Благоев не е дал дузпа за фаул срещу Румен Христов.
 
За първи път през новия век футболист на ЦСКА не успява да вкара гол за първенство в първите два кръга - попадението срещу Черноморец бе автогол на Траян Дянков. За последно това се случва през сезон 1998/1999 година, когато "армейците" губят с 0:3 от Нефтохимик на старта, а седмица след това претърпяват и поражение от “Левски” с 0:2.