Треньорът на Миньор (Перник) Стойчо Стоев е сериозно притеснен от възможността част от основните му футболисти да напуснат отбора.

"Селекцията приключи. Вече няма време за нови играчи, освен ако не са някои много добри, които направо да паснат в състава. Хубавото е, че в голяма степен запазихме гръбнака на тима. Напуснаха ни само Иван Чворович и Николай Христозов, но взехме Боян Пейков и Искрен Писаров, които също са добри състезатели. Има обаче сериозен интерес към доста наши играчи от клубове от "А" група. В началото, когато бъдещето на Миньор бе поставено на карта, се опитваха да говорят с тези футболисти през главата ни и да ни ги отмъкнат, нищо че имат договори с клуба. Сега за някои от тях ве­че има конкретни оферти. В един момент започваш да се замисляш, че е по-добре да се разделиш с един-двама от водещите играчи, за които в касата ще влязат стабилни постъпления, но да останеш с група от 18 състезатели", каза наставникът на чуковете.

Той, играчите и ръководството вчера бяха на пикник в Балкана над Банско, където тимът е на лагер. С няколко печени агнета те сплотиха още повече колектива преди началото на шампионата на 11 август.