Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев призна, че съперникът на тима в Лига Европа Лацио е вдигнал сериозно класата си. Римските “орли” продадоха звездата си Ернандес, но това не ги прави по-слаб отбор, смята специалистът. Разградчани тръгнаха днес за подготвителен лагер в Испания, а с тима не тръгна Иван Стоянов.

„Надявам се постепенно да вдигнем оборотите и да сме готови за втория полусезон. Не случайно имаме 4 контроли за 10 дни, за да можем да трупаме игрова подготовка, а и аз за себе си да намеря оптималния състав, макар че аз разполагам с доста равностойни футболисти. Ще играем срещу силни отбори и ще се стремим да сме победители, въпреки че не резултатите са най-важното за нас в тези мачове”, заяви Стоев.

„Все още има интерес към Безяк, но в един момент цените в офертите към него паднаха и собственикът прецени, че те не са достатъчно добри. Затова той засега остава и ние не се нуждаем от нов нападател, тъй като и Мишел Платини скоро ще се възстанови”, допълни наставникът на Лудогорец.

„Лацио вдигна класата си доста, това е видно. Знам, че всички в България следят изявите на тима. Още като ни се паднаха ми бе ясно, че ще срещнем силен италиански отбор, от силно първенство, играещ срещу стойностни съперници всяка седмица. Да, продадоха Ернанес, който е много класен футболист, но те разполагат с още много качествени футболисти, дори и млади момчета, затова мисля, че ще му намерят заместник. Аз лично повече няма да ги наблюдавам повече на живо. Явор Вълчинов ще отиде на дербито с Рома и вече ще започнем да ги разучаваме по-обстойно. Надявам се да се представим изключително добре в сблъсъка”, коментира Стоев.

„Иван Стоянов има контракт до лятото. В момента има някакви финансови недоразумения между състезател и собственик, които аз не искам да коментирам”, завърши треньорът на Лудогорец.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA