Старши треньорът на „Левски” Стойчо Стоев коментира последните събития при „сините”, както и току-що приключилия зимен лагер в Турция. „Сините” постигнаха две победи, пет равенства и едно поражение по време на зимната си подготовка, а двубоят с Улисес бе прекратен заради бой между играчите при резултат 1:2 за арменския първенец.

"Сините" ще получат почивен ден в събота, а в неделя ще участват в празника в „Арена Армеец” за спасяването на баскетболния тим на „сините”. Тогава ще бъдат представени и футболистите, с които Левски ще се бори през пролетния дял на шампионата.

„Трудно ми е да отговоря дали сме готови за първенството. Спрямо моите виждания, все още не е готов, но това е нормално. Доволен съм от изключителното старание, което проявяват и стремеж да се осъвършенстват. Има неща, които не ми харесват. Аз съм им ги казал. Опитваме се да коригираме тези слабости и да ги коригираме в най-скоро време”, заяви Стоев.

Той очаква полският нападател от АЕЛ (Лимасол) Лукаш Гикиевич да бъде представен в неделя на „синията” публика.

„В Турция не успях да използвам максималния състав, защото някои имаха контузии. Трима футболисти на националния. Тежестта падна върху 15-16 футболисти, което не ми беше идеята, подчерта Стоев. - Не мисля, че са готови все още, което е нормално. Гаджев се включи последните 10-ина дни на по-сериозни дни. Липсва му игрова практика. Физически почти е готов, но игрово не е това състояние, което искаме. Той е лидерът, капитанът и трябва да е водещата личност на отбора.”
Стойчо Стоев също ще се включи в шоуто в „Арена Армеец”.

„Вече не съм много за записване на много игрови минути, но най-вероятно ще се появя за малко. Жена ми е бивша баскетболистка, може да се справя и в този спорт, ако играя без съпротива. Дано стане един добър празник, да се помогне на баскетболния отбор. Феновете да са съпричастни към това, което се прави за спортен клуб „Левски”. Надявам се на тяхната толерантност и към футболния клуб”, добави специалистът, който е юноша на Локомотив (Сф).

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015