Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев не смята, че отборът му вече си е осигурил титлата в "А" група. "От една страна, когато водим с повече точки, напрежението е по-малко. От друга страна е твърде рано да говорим, че сме много пред другите. Показваме добър футбол и имаме нужния потенциал. Лига Европа също ни помогна да се доразвием. Успехите там ни дават още самочувствие, което ни помага и в България. Рано е да се каже, че вече сме шампиони.

Това е една от целите ни, както и да спечелим Купата на България, също искаме да стигнем възможно по-далеч в Лига Европа. Ние се чувстваме добре в цикъл сряда-събота. В началото ни бе трудно да свикнем, но вече само трупаме позитиви. Постоянно играем сериозни мачове. Говореше се, че в България отборите не могат да играят така, но ние имаме дълга разарвна скамейка и можем да правим ротации. Дано стигнем още далеч в Лига Европа", каза треньорът в “Пред банята”.

“Доволен съм, когато видя какво представлява Лудогорец, и че аз съм част от успехите на отбора. Не всеки треньор успява да започне от най-високо ниво. Аз съм минал през всичко - детско-юношеска школа, "В" група, "Б" група, по-слаби отбори от "А" група. Натрупал съм доста опит. Според мен бе нормално следващата стъпка да бъде нагоре и не съм имал притеснения. Не съм се тревожил от скептицизма към мен. Мисля, че имаме нелоши треньори в България и не е хубаво да залагаме само на едни и същи имена и на чужденци. Не е лошо, когато идват добри чужденци, от които можеш да се учиш, но и тук има добри треньори. Дано с това, което правя, да дам самочувствие и на другите български специалисти да придобият самочувствие и амбиция, за да работят в по-големи клубове. Аз го изпитах и съм доволен", заяви Стоев.

Специалистът говори и за предстоящия мач с ПСВ Айнховен в Лига Европа. Както е известно, само една точка ще бъде достатъчна на разградчани да си гарантират първото място в своята група. “На нас ни е ясно, че една точка ни гарантира първото място, но в никакъв случай няма да играем за това. Вярвам, че ПСВ ще търсят реванш, а евентуална загуба в България може да им попречи да се класират. Ще стане сериозен мач. Дано има повече хора, макар че мача е късен. Мисля, че Лудогорец заслужава адмирации от цялата футболна общественост, призна Стоев. - Аз лично бих предпочел да стигнем по-далеч в Лига Европа, но пък също е нормално да искам и да стана шампион, защото това е моя мечта. Освен това, ако станем шампиони, ще играем в по-силен турнир догодина, което е друга моя мечта.”