Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов скочи остро срещу съдийството след равенството 3:3 с Берое в Стара Загора. В Ловеч са недоволни от рефера Никола Попов и асистентите му.

"Не сме доволни от равенството, но с оглед на нещата, които се случиха на този мач от странични фактори, мисля че ремито трябва да го броим за успех", коментира пред БЛИЦ Стойчо Стоилов.

"Вече ми омръзна да говоря. Явно това е тенденция – да се пречи на Литекс този сезон. Ограбва се труда на всеки един от клуба - както на футболистите, така и на треньорите и на ръководството. След мача с Берое изгледах многократно записи и прочетох коментарите за него. Никъде не се споменава, че първия гол на Берое бе от абсолютна, очевадна, двуметрова засада. Точно пред страничния съдия. Същият този съдия позволи в края на първото полувреме трима футболисти на Берое отново да бъдат в двуметрова засада. Имахме късмет, че Спас Делев не вкара в тази ситуация. И това, че се прави умишлено, най-малкото боли. Не е само този мач с Берое. В първия мач с тях в Ловеч загубихме след игра с ръка на Спас Делев преди гола в нашата врата. Става тенденция и това е смущаващото", каза Стойчо Стоилов.

"Грешките са очевадни. Ако ситуацията е спорна, например да е на ръба на засадата, няма проблем, всеки греши. Но при първия гол на Берое говорим за два метра засада. Нещата вече са дразнещи. Явно някой отбор иска на всяка цена пак да стане шампион", добави ръководителят в Литекс.

"Пускаме жалби срещу съдиите, но няма адекватна реакция от футболния съюз. Според мен първият помощник съдия на мача с Берое (б.р – Георги Тодоров) трябва да бъде изваден доживот заради тези очевадни грешки. Мястото на Литекс във временното класиране не е справедливо, защото загубихме много точки заради съдийски грешки", изтъкна Стойчо Стоилов.

"Ако във всеки мач има такива грешки, аз ще излизам и ще ги посочвам. Просто няма по какъв друг начин, щом БФС не взима мерки за това нещо", добави едният от босовете в ловешкия клуб.



"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016