Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов коментира очакваното наказание на Нджонго Присо. Както е известно, камерунецът получи червен картон при победата срещу Локомотив (Пловдив) с 3:0. След това обаче вилня в тунела и беше задържан за 24 часа в пловдивско полицейско управление, за да дава обяснения. Една от версиите е, че Присо е налетял на полицаи. След инцидента се появи информация, че играчът може да “изгори” за 4 или 5 двубоя и заради неприличните жестове и израз “F*ck off” към трибуните.

“За мое голямо съжаление Присо вървеше по възходяща линия. Намираше се в добра спортна форма, във всеки мач именно той бе най-ефективен, бележеше гол или даваше голов пас. За съжаление той бе провокиран. Да се надяваме, че комисията ще спази устава и ще бъде наказан толкова, колкото трябва, нали. Имаме такива случаи, по-грозни сцени от миналата и по-миналата година. Нека ви припомня случаи от близкото минало - с Гара Дембеле и с Дока. Правилникът е ясен и точен – наказание за Присо 2 мача и 800 лева или 3 мача и 3000 лева. Демебеле за блъскане на съдия отнесе 2 мача. Дока след удар върху състезател бе наказан 4 мача, след това намален на 2 мача. Умеем да четем между редовете, надявам се всичко да бъде така, както трябва”, заяви Стойчо Младенов.

“Не оправдавам Присо, той ще бъде строго санкциониран и чрез вътрешния ни правилник. Въпреки че няма абсолютно никаква вина, тъй като беше ударен няколко пъти. Нормално е, когато някои замахне да те удари два-три пъти, да реагираш. Но той ще бъде глобен, тъй като се поддаде да попадне в саморазправа. Чисто психологически имаше пълен срив при него след ареста му за 24 часа. Знаете, всеки реагира индивидуално, някои плачат, други отиват в друга крайност. Той беше изключително разочарован. Успяваме да разговаряме с него, да го успокояваме. Той е важен елемент в моята постройка и искам да го използвам“, заяви “червената” легенда.