Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че България е сред първите страни в Европа, която ще се възползва от програма за модерницация на УЕФА. Той използва социалните мрежи, за да обясни как точно се изготвя детайлната стратегия за развитието и модернизирането на българския футбол. 

Михайлов акцентира, че това се случва със съдействието на УЕФА и разясни действията на родната централа с европейската.

Ето какво написа шефът на родния футбол:

Дългогодишното сътрудничество между БФС и УЕФА е много ползотворно, а поредното потвърждение на този факт ще бъде изграждането на детайлна стратегия за развитието на българския футбол и модернизирането му. Ние сме една от първите федерации в Европа, която участва в програмата "Футболни федерации на бъдещето", целяща да модернизира и да унифицира работата на асоциациите, членки на УЕФА.

По тази линия на 17 и 18 януари в Националната футболна база "Бояна" посрещнахме експертен екип от УЕФА. В двата дни проведох работни срещи с основния ментор по Стратегическо развитие на европейската асоциация Адам Уокър. Той лично ръководи процеса по формулиране на основните цели в краткосрочен и дългосрочен план.

Приоритетите, които обсъждахме бяха изграждането на таланти, инфраструктурни проекти, бизнес развитие и организационно оптимизиране на футбола в България. Дискутирахме и конкретните промени, които предприехме след Конгреса на БФС през октомври миналата година. Убеден съм, че ние ще сме сред първите изцяло модернизирани европейски федерации по програмата на УЕФА.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)