Попълнете търсена ключова дума или фраза

Страхотно шоу! Славия вгорчи дебюта на Любо Пенев начело на Царско село ВИДЕО

https://blitz.bg/sport/bg-futbol/strakhotno-shou-slaviya-vgorchi-debyuta-na-lyubo-penev-nachelo-na-tsarsko-selo-video_455317.html Blitz.bg/Sport

"Белите" сразиха "царете" и са на точка зад Левски

снимка: LAP.bg
1 от 1

Славия спечели убедително с 3:1 при визитата си на Царско село в шоу с красиви голове от 25-ия кръг от efbet Лига, който е първи след прекъсването заради пандемията от коронавирус. Така "белите" вгорчиха официалния дебют за новия треньор на домакините Любослав Пенев, който смени на поста Никола Спасов. Бившият наставник на Литекс, Левски и ЦСКА- Люпко Петрович наблюдава на живо срещата, но си тръгна на почивката.

Цветелин Чунчуков (13, 57) и Емил Стоев (85) се разписаха за гостите, а фамозен гол за домакините реализира Симеон Мечев.

Гостите започнаха по-активно и опитаха да пресират домакините в собствената им половина, но Царско село създаде първите по-сериозни положения и пропуски последователно направиха Хулио Родригес и Андерсон Кордейро.

В 13-ата минута Славия поведе с гол на Цветелин Чунчуков, който се пребори с Румен Гьонов за висока топка при центриране на Петър Патев и се разписа с глава.

След гола домакините се активизираха и погледнаха по-настойчиво към вратата на Антонис Стергиакис. В 26-ата минута Мирослав Будинов бе изведен зад гърба на защитата на Славия и бе фаулиран на границата на наказателното поле от Антонис Стергиакис. Вратарят получи жълт картон, а след това хвана топката след шута на Георги Минчев от прекия свободен удар.

Winbet - победата е емоция! (18+)

До края на полувремето пропуски направиха последователно Галин Иванов от Славия, Венцислав Бенгюзов и Минчев от Царско село, които така не намериха целта. В заключителните минути на първата част Мирослав Будинов надскочи защитата на Славия и стреля с глава, но Стергиакис спаси.

В началото на втората част Минчев и Кордейро пропуснаха от изгодни позиции, а Гамаков от гостите шутира слабо от пряк свободен удар и не затрудни вратаря Пласид.

В 57-ата минута "белите" удвоиха преднината си след нов страхотен гол на Цветелин Чунчуков, който отправи силен и точен далечен удар, пращайки топката в горния ляв ъгъл. Шест минути по-късно и домакините най-накрая се разписаха чрез влезлия току що в игра Симеон Мечев, който бе намерен на границата на наказателното поле и с бомбен удар намали на 1:2. Веднага след попадението последва нов непростим пропуск за Царско село. Мирослав Будинов бе изведен зад гърба на защитата, но вместо да вкара топката в мрежата зад Стергиакис, шутира покрай вратата.

Срещата продължи на високи обороти и с атаки към двете врати, а пет минути преди края на редовните 90 резервата Емил Стоев получи топката след серия от рикошети и вкара нов красив гол, с който оформи и крайния резултат.

След успеха си Славия остана на пета позиция с 45 точки и една по-малко от Левски, а Царско село е на 11-о място с 22 точки.

КЛАСИРАНЕТО В EFBET ЛИГА - ТУК!

ЦАРСКО СЕЛО – СЛАВИЯ 1:3
0:1 Цветелин Чунчуков (13), 0:2 Цветелин Чунчуков (57), 1:2 Симеон Мечев (63), 1:3 Емил Стоев (85)

Срещата по минути
1 - Начало на мача.
2 - Гостите стартираха по-активно, подкрепяни от респектиращ брой свои фенове.
8 - Домакините създадоха първата по-сериозна ситуация след центриране на Кордейро от фаул и неточен удар с глава на Хулио Лопес.
13 - ГОООЛ за Славия! "Белите" поведоха с гол на Цветелин Чунчуков, който се разписа с глава след центриране на направилия мощен пробив отдясно Петър Патев.
27 - Георги Минчев шутира от фаул на границата на наказателното поле, но прати топката право в ръцете на Стергиакис, който получи жълт картон за извършеното преди това нарушение.
35 - Андерсон Кордейро подаде за непокрития на дузпата Георги Минчев, който обаче направи по-трудното и от близка дистанция не намери очертанията на вратата.
45 - Край на първата част!
................................................
46 - Начало на второто полувреме.
49 - Мирослав Будинов навлезе в полето на Славия, матирайки Стергиакис с пас към връхлитащия Минчев, който обаче не успя да вкара топката в опразнената врата.
50 - Будинов продължи с глава центриране от корнер, а на далечната греда Марков и Кордейро не се разбраха, кой да отправи заветния удар. Бразилецът пробва задна ножица, но без резултат.
57 - ГОООЛ за Славия! Цветелин Чунчуков получи топката от Бенгюзов и вкара много красив гол с удар от далечна дистанция.
63 -
ГОООЛ за Царско село! Домакините също реализираха красиво попадение, дело на Симеон Мечев от далечна дистанция.
65 - Будинов остана сам срещу вратаря на Славия, но потърси технично далечния му ъгъл и направи сериозен пропуск.
76 - Силен и неточен шут на Симеон Мечев отдалеч.
85 - ГОООЛ за Славия! След поредица от рикошети топката стигна до резервата Емил Стоев, който вкара пореден красив гол в мача с диагонален удар.
90 - Край на мача! Славия спечели с 3:1 и вгорчи дебюта на Любослав Пенев начело на Царско село.

Съставите
ЦАРСКО СЕЛО: 30. Джони Пласид, 21. Румен Гьонов, 44. Хулио Лопес , 3. Мартин Кавдански, 4. Ивайло Марков (6120. Ивайло Иванов), 17. Реян Даскалов, 22. Дилан Бахамбула (627. Симеон Мечев ), 8. Уесли Ната , 93. Андерсон Кордейро, 91. Мирослав Будинов, 10. Георги Минчев
Резерви: 1. Михаил Иванов, 6. Антонио Георгиев, 26. Илия Джамов, 2. Леонардо Фиораванти, 89. Алекс Миков
Треньор: Любослав Пенев

СЛАВИЯ: 32. Антониос Стергиакис , 4. Петър Патев, 55. Андреа Христов, 38. Милен Гамаков, 83. Христо Попадийн, 73. Венцислав Бенгюзов (62 71.Емил Стоев ), 33. Галин Иванов, 10. Янис Карабельов (89 23.Емил Виячки), 20. Филип Кръстев, 11. Радослав Кирилов (89 35.Георги Йомов), 9. Цветелин Чунчуков
Резерви: 1. Георги Петков , 29. Венелин Филипов, 14. Ивайло Димитров, 7. Калоян Кръстев
Треньор: Златомир Загорчич

София, стадион "Царско село"
Съдия: Никола Попов

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация 

Още по темата

Коментирай

6 Коментара