"Ботев" (Пловдив) представи днес двете си нови румънски попълнения - Алесандру Куртеан и Сърджан Лукин, които идват от Динамо (Букурещ). Двамата акостират на "Колежа" като свободни агенти, а договорите им са за 2,5 години. Коренно различна информация обаче идва от Румъния.

В медиите се вихри скандал, а основни действащи лица са мениджърът на Лукин - Кристеа Оприа, и изпълнителният директор на Динамо - Константин Ангелаче.

Оприя обвинява клуба, че се опитва да скрие сумата по трансфера на играча, която според различни информации е около 600 000 евро. Мениджърът притежава 50% от правата на играча и държи да получи своите 300 000. Когато обаче играчът премине като свободен агент, Опреа не получава нищо.

"Чувствам се излъган и предаден. Най-вече от Лукин, но и от Динамо. Няма никаква логика в този трансфер. Договорът му с Динамо е прекратен, за да не получа аз своята част от парите. И как така Сърджан преминава в тим, където ще получава два пъти по-ниска заплата. Досега в Динамо с бонусите той вземаше около 30 000 евро на месец, сега договорът му е за 15 000 евро на месец и получи 20 000 евро на ръка", гневи се Опреа.

В медиите пък се появи и изказване на Константин Ангелаче, който твърди, че Лукин все още е играч на Динамо, а към него оферти има от Черноморец (Одеса) и Краснодар.

„За Лукин имам още две оферти и ще преценим”, казва Ангелаче.

„ProSport” пък пише, че самият играч има по-голямо желание да играе за Черноморец (Одеса) или Краснодар, отколкото в Пловдив.

Агенция БЛИЦ потърси ръководните факти в "Ботев" - Александър Александров и Станимир Стоилов. И двамата обаче не си вдигаха телефоните. Все пак успяхме да се свържем с пресаташето на "канарчетата" Митко Лишев.

"Двамата са свободни агенти. Подписахме с тях личните им контакти. Няма информация да има някакви проблеми около двамата. Това е, което знам аз. Не знам какво се пише и какво се говори в Румъния", кратко обясни Лишев.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА