Страшен скандал се разрази още след първия кръг в "А" група. Той отново е свързан с излъчването на мачовете по телевизиите. По-рано днес представители на клубовете се събраха, за да уточнят по какъв начин ще разпределят приходите от телевизионните права през новия сезон. Както е известно, БФС сключи договор с фирмата на Валентин Михов СВ-РСА, а той продаде двубоите на БНТ и ТВ7.

Клубове от “А” група обаче днес заплашиха БФС, че ще спрат достъпа на камерите до стадионите, ако не получат договора за ТВ-правата и банковата гаранция със сумата, която трябва да им бъде платена. Самият Михов заяви, че е налична сума от 6 милиона лева, която ще постъпи в клубовете.

“Очакваме БФС и СВ-РСА да ни предоставят договора за ТВ правата и банковата гаранция. Освен това искаме да видим и проектите за договорите между самите клубове и Българския футболен съюз. Ако това не бъде направено, клубовете решиха да не допускат камери на стадионите след втория кръг. Много съжалявам, че на нашата покана не се отзоваха нито Боби Михайлов, нито Борислав Попов, нито Вальо Михов”, каза президентът на ПФЛ Стефан Капралов.

На заседанието присъстваха изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков, финансовият директор на "Левски" Константин Баждеков, президентът на Славия Венци Стефанов, Атанас Узунов от Локомотив Пловдив и други представители на елитните клубове./БЛИЦ