Президентът на Славия Венци Стефанов заяви, че всички клубове искат да видят договора между БФС и СВ-РСА за телевизионните права от новия сезон. По-рано днес след сбирка клубовете заплашиха, че ще спрат прякото излъчване на двубоите след 2-ия кръг, ако от футболната ни централа не извадят контракта с фирмата на Валентин Михов и телевизиите, БНТ и ТВ7.

“БФС трябва да ни представи договора, който е подписал и чак тогава ние, клубовете, ще подпишем помежду си малките договори за правата. Искаме подробно да се запознаем с банкова гаранция ли е, кредит ли е, защото до този момент ние нищо не знаем по въпроса. Искаме да работим с БФС, но искаме и своите гаранции, защото миналата година ни ограбиха и измамиха. Не БФС, а хората, с които бе сключен договорът”, заяви босът на “белите”.

“Ако до втория кръг не ни бъде представен този договор и не се запознаем какво се иска от нас и ако има неща, които са заробващи, глоба за това, глоба за онова, ще спрем да пускаме камерите по стадионите. Ние нямаме подписан договор, нашите права се използват без правно основание”, коментира още Венци Стафанов.

“Искаме клубовете да си запазят интернет правата. БФС иска да даде тези права на Вальо Михов. Смятам, че ще намерим допирни точки по тези въпроси. Едно е ясно, че от догодина всеки клуб ще разполага с интернет правата си. В Закона за спорта само телевизионните и рекламни права притежава БФС“, каза още Стефанов./БЛИЦ