Футболна легенда №1 на Ботев и сред най-големите на България изобщо - Динко Дерменджиев-Чико, е в много тежко здравословно състояние. Участникът на три световни първенства е в кома, разкриха близки на рекордьора по голове за "канарчетата" пред колегите от "ПловдивПрес".

Шампионът с Ботев от 1967 година е на изкуствено дишане, лекарите от МБАЛ "Свети Георги" правят всичко възможно за възстановяването му. Легендарният футболист от доста време има здравословни оплаквания. Със стеснение на гърлото, със сърцето (преди няколко години му сложиха стент) и с дробовете.

Засега обаче няма официална информация от медиците, лекуващи Дерменджиев.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Припомняме, че преди около месец Динко бе хоспитализиран по спешност в МБАЛ "Свети Георги", след като по време на раздумка с други футболни величия внезапно се почувствал зле. Явно състоянието му е било стабилизирано само временно и сега Чико пак рязко се влошил.

В последно време Дерменджиев е много близо до любимия Ботев. Често можеше да бъде забелязан в базата на "канарчетата" в Коматево, където даваше безценни съвети на Николай Киров-Белия и футболистите на "жълто-черните".

БЛИЦ стиска палци на лекарския екип да помогне на легендарния футболист!