ЦСКА и Левски дават началото на мачовете от първата шестица на Еfbet Лига. Вечното дерби е от 16:15 часа на стадион "Васил Левски" и ще бъде ръководено от Георги Кабаков.

Полицията предприема драконовски мерки за сблъсъка между "червените" и "сините" и в последните дни се говори повече за охраната на мача, отколкото за футбол. СДВР дори отправи закана, че може да се стигне до опразване сектори, ако отново има инциденти със стрелба с ракети и ултрасите не се държат цивилизовано.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

На 7 април ЦСКА и Левски отново имаха спор на "Васил Левски", а "червените" се наложиха с 2:0 с голове на Тобиас Хайнц и Фернандо Каранга. Сега "армейците" има нов треньор, след като Стамен Белчев замени Нестор Ел Маестро. 

ЦСКА завърши на второто място в редовния сезон с 63 точки - с една повече от третия Черно море и с цели 9 повече от Левски, който е пети. Лидерът и почти сигурен шампион Лудогорец е далеч пред столичните грандове. "Орлите" имат 75 точки.

Добрата новина за Стамен Белчев е, че Фернандо Каранга вече е възстановен и се очаква отново да бъде в игра срещу Левски - любимата жертва на бразилеца. Припомняме, че когато той вкара на "сините" - ЦСКА никога не губи.  

На разположение на Николай Костов са излекувалите травмите си Асен Митков и Фабио Лима. 

От състава на Левски, който се очаква да излезе днес на терена срещу ЦСКА, няма играч, който да е вкарвал гол, както конкретно на Густаво Бусато, така и в дербито като цяло. Илиян Стефанов се разписа във вратата на бразилеца, както във финала за Купата през 2022 година, когато „сините“ победиха с 1:0, така и при успеха им с 2:0 на 18 септември същата година. Халфът обаче е в лазарета и се възстановява след операция.

В редиците на ЦСКА пък има трима души, които знаят какво е да вкарваш на Левски в големия мач. Освен Каранга (4 гола срещу "сините"), другите, наказали тима от "Герена" са Тобиас Хайнц (2 попадения) и Джонатан Линдсет (1 гол). 


ЦСКА - ЛЕВСКИ 

Днес от 16:15 часа по Диема Спорт
София, „Васил Левски“
Съдия: Георги Кабаков

Вероятни състави

ЦСКА: Густаво Бусато, Браян Кордоба, Юрген Матай, Християн Петров, Тибо Вион, Амос Юга, Марселино Кареасо, Джонатан Линдсет, Матиас Фаетон, Улаус Скаршем, Фернандо Каранга
Контузен: Мартин Стойчев
Наказани: няма
Треньор: Стамен Белчев

ЛЕВСКИ: Пламен Андреев, Келиан ван дер Каап, Кристиан Димитров, Хосе Кордоба, Цунами, Фабио Лима, Патрик Мислович, Карлос Охене, Марин Петков, Джавад Ел Джемили, Рикардиньо
Контузен: Илиян Стефанов
Наказани: няма
Треньор: Николай Костов

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!