Един от най-опитните гръцки съдии Анастасиос Сидиропулос ще ръководи домакинския мач на България срещу Северна Ирландия от Група 3 на Лига „С“ от Лигата на нациите. Срещата на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив ще се проведе на 8 септември (неделя) от 19:00 часа.

45-годишният Сидиропулос е международен съдия на ФИФА от 2011 г., а две години по-късно започва да получава мачове в Лига Европа. През 2016-а свири финала за Купата на Гърция между Олимпиакос и АЕК, завършил 1:2. През 2018 г. е поканен да ръководи мачове от първенството на Саудитска Арабия.

Анастасиос Сидиропулос е строг съдия и често показва картони. В последните си девет мача няма случай, в който да е извадил по-малко от седем жълти картони. В пет от тези срещи дори е гонил футболисти от терена, в това число и на двубоя Риека (Хърватия) – Елфсборг (Швеция) в Лига Европа в началото на август (1:1).

Помощници Сидиропулос в Пловдив ще бъдат сънародниците му Полихронис Костарас и Лазарос Димитриадис. Василиос Фотиас е назначен четвърти съдия. Делегат на УЕФА ще бъде Едуард Киндле от Лихтенщайн, а Павел Шалий от Казахстан ще съдийски наблюдател.

45-годишният грък вече е ръководил един мач на националния отбор на България. Това е контролата с Франция, играна на 8 юни 2021 г. на „Стад дьо Франс“. Тогава губим от „петлите“ с 0:3, а Кирил Десподов получава единствения жълт картон в мача.

Както е известно, тази вечер България открива участието си Лигата на нациите с гостуване на Беларус в Унгария. Двубоят в Залаегерсег започва в 21:45 часа.

ПРОГРАМАТА НА НАШАТА ГРУПА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА БЪЛГАРИЯ В ЕДНА КРИГА - ТУК