Румънският гранд Стяуа иска да привлече защитника на ЦСКА Иван Бандаловски под наем до края на сезона. Това съобщиха румънските медии, а както е известно, БЛИЦ по-рано вече ви информира, че оставането на Бандата при "армейците" не е сигурно.

Стяуа има проблем в дясната зона на защитата си и усилено търси играч за този пост за пролетния полусезон. Румънците се борят за титлата в Румъния и ще играят на 1/16-финал в турнира Лига Европа срещу Аякс.

Бандаловски е фаворит на ексцентричния президент на клуба Джиджи Бекали, който останал впечатлен от изявите на българина в двата мача между ЦСКА и Стяуа в Лига Европа през лятото на 2011 година. Другата опция е бразилският защитник Рафаел Крус, който обаче не впечатлил Бекали по време на контролата снощи, загубена от Селтик с 1:2 по време на лагера в Испания.

"Харесах Бандаловски на мачовете ни с ЦСКА. Има отличен дрибъл и центрира добре", заяви Джиджи Бекали.

Медиите в Румъния съобщават, че ако се стигне до трансфер, Бандаловски ще струва 80 000 евро на Стяуа, който иска да го вземе 4 месеца под наем от ЦСКА.

Както е известно, тази зима румънският гранд се интересуваше от Живко Миланов, който обаче остана във Васлуй. Последният българин, играл за Стяуа, е Валентин Илиев - сега футболист на украинския Волин (Луцк).