Децата от Барса БГ (набор 2003 г.) и водени от Светлин Мирчев и Йордан Христов, се представят отлично на международния футболен турнир в Бургас, организиран от домакина ДФК Звездичка с председател Петър Алексиев. 

Талантите от амбициозния софийски клуб утре ще играят на финала на интригуващата надпревара, която предизвика огромен интерес. Днешните мачове на бургаския спортен комплекс „Изгрев“ бяха наблюдавани от около 1000 зрители.

В турнира участват още Стяуа (Букурещ), Спорт тийм (Букурещ), Феърплей (Охрид) и Бургасспорт (Бургас).

Благодарение на отличните си изяви с екипа на Барса БГ двама от най-големите таланти на клуба вече привлякоха интереса на един от европейските грандове. БЛИЦ разбра, че треньорите на Стяуа са впечатлени от Калоян Сомов и Милен Хаджиев, които бележат гол след гол в турнира.

В първата си среща Барса БГ отстъпи с 2:5 на румънците, като попаденията за българския тим вкараха Милен Хаджиев и Ясен Цеков. След това избраниците на Светльо Мирчев разбиха с 8:1 ДФК Звездичка, който преди това се наложи с 5:4 над Стяуа. В мача срещу бургаските таланти с хеттрик за Барса БГ се отчете Калоян Сомов, 2 гола вкара Милен Хаджиев, а по 1 - Цветомир Йорданов, Георги Чорбаджийски и Ясен Цеков.

Благодарение по-добрата голова разлика Барса БГ завърши на първото място в групата си и утре от 10:00 часа ще играе на финала срещу ФК Феърплей от Охрид, който стана първи в другата група.

За 3-ото място ще спорят Стяуа и Спорт тийм (Букурещ), а за 5-ата позиция - ДФК Звездичка и Бургасспорт.

"Организацията е страхотна. Нашият отбор се представя много силно и неслучайно Калоян Сомов и Милен Хаджиев, които са едни от най-големите ни таланти, хванаха окото на треньорите на Стяуа", заяви бившият футболист и треньор в ЦСКА Светльо Мирчев пред БЛИЦ.