Детски футболен турнир под егидата на УЕФА ще се проведе този уикенд на бургаския спортен комплекс „Изгрев“. В надпреварата ще участват Стяуа (Букурещ), Спорт тийм (Букурещ), Феърплей (Охрид), Барса БГ (София), Бургасспорт (Бургас) и ДФК Звездичка, който е основен организатор на спортния форум.

В състезанието сили ще премерят деца, родени от наборите 2002/2003 г. Подробности за международния турнир разкриха днес организаторите на брифинг в Община Бургас.

На него ръководният екип на най-голямата детско-юношеска школа в Бургас показа за пръв път и проекта за новото спортно съоръжение, което предстои да направят на изоставена площадка край СОУ „Константин Плеславски“.

Базата на Звездичка ще има футболен терен с размери 36/60 метра, сграда с две съблекални, зала за теория и видео уроци, треньорска стая, трибуни за 500 души и осветление, което ще позволи използването й до по-късните часове. Целият проект е за над 350 хиляди лева., разкри президентът на дружеството Петър Алексиев, цитиран от "Флагман".

Голяма част от средствата вече са осигурени чрез дарения на спонсори, нужни са още около 130 хил.лв., с които ще се закупи модерната тревна настилка и изгради дренажната система на съоръжението. За да се събере необходимия финансов ресурс в четвъртък, 11 юли, ДФК Звездичка организира и благотворителен коктейл с бизнеса и местната власт в двора на училището.

„Искаме да покажем как изглежда мястото сега и как ще изглежда, след като реализираме проекта. Поканени са областният управител Павел Маринов, кметовете на всички общини в региона, общински съветници, бизнесмени и родителите на всички деца“, заяви Петър Алексиев.