ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Треньорът на „Ботев“ (Пловдив) Станимир Стоилов няма да прави промени в стартовия състав за реванша от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Астана. „Канарчетата“ спечелиха гостуването си в Казахстан преди седмица с 1:0.
 
Днес на стадион „Лазур“ в Бургас Мъри ще пусне същите 11 играчи, които стартираха в Астана. Причината за това е суеверие. Треньорът на „Ботев“ (Пловдив) вярва в максимата, че силно представящ се отбор не се променя.

На вратата отново ще е Адам Стаховяк. Карето в защита ще бъде съставено от Йордан Христов, Сивард Спрокел, Бобан Грънчаров и Веселен Минев.

Дефанзивните халфове отново ще бъдат Борис Галчев и Томаш Иршак, а пред тях ще действат Ромарио, Абел Анисе и Вандер. На върха на атаката ще е Мариян Огнянов, докато Тодор Неделев, който не започна и в първия двубой, се очаква да се включи като резерва и днес.

"Ботев" (Пловдив) ще разчита и на солидна подкрепа от своите фенове, които вече една седмица подготвят специална хореография с плакати и знамена.
 
 
____________.jpg„Ботев“ (Пловдив) – Астанаbotew.jpg
(в първия мач 1:0)
 
Днес от 20:30 часа по ТВ 7
Бургас, „Лазур“
Съдия: Павле Радованович (Черна гора)
 

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
„Ботев“ (Пловдив): Адам Стаховяк, Йордан Христов, Сивард Спрокел, Бобан Грънчаров, Веселин Минев, Томаш Иршак, Борис Гарчев, Ромарио, Вандер Виейра, Абел Анисе, Мариян Огнянов
Контузен: Иван Цветков
Наказани: няма
 
Астана: Ерич, Бейсебеков, Зелао, Димитренко, Игуменович, Нурдалетов, Коробин, Конисбаев, Фокси, Исламхан, Нусербаев
Контузени: няма
Наказани: няма
 
БАЛАНС В ЕВРОПА
„БОТЕВ“ (ПЛОВДИВ)
КЕШ/ШЛ: 4 мача, 1 победа, 3 загуби
КНК: 12 мача, 6 победи, 2 равенства, 4 загуби
ЛЕ/УЕФА: 23 мача, 6 победи, 6 равенства, 11 загуби
Общо: 39 мача, 13 победи, 8 равенства, 18 загуби
 
АСТАНА
ЛЕ/УЕФА: 1 мач, 1 загуба
Общо: 1 мач, 1 загуба