Треньорът на "Левски" Антони Здравков даде пресконференцията си преди гостуването на Берое, което е утре от 15:15 часа в Стара Загора. На брифинга Сухия говори не само за предстоящия мач от 17-ия кръг на "А" група, а и за бъдещите си планове, ако разбира се остане за по-дълго начело на отбора.

"Боби Цонев е контузен, но въпреки това е на лагер с националите. Имаме уверение, че лекарите там ще се грижат за него и ще може да играе в техните мачовe. При юношеските национали имаме общо 8 наши момчета. В сряда извикаха и Илия Димитров и заради това в групата за мача с Берое ще бъде само Антонио Вутов от младите. Националният отбор, без значение дали е юношеска или младежка гарнитура, е стъпало нагоре за играчите. Всички трябва да се съобразяваме с националния отбор", каза Здравков, жегвайки ЦСКА, след като от "Армията" се заканиха да не пускат свои футболисти в държавния тим заради недоволството срещу БФС, че насрочи реванша за Купата със "сините" на 19 декември.

"Кевин Бру и Ларсен Туре са готови, друг е въпросът, доколко са подготвени физически. Всички останали са на разположение, няма проблеми до момента. Все пак остават 24 часа до мача, ще тренираме, после пътуваме", сподели наставникът на "сините".

"Имам визия за противника. Правя изводите какъв състав ще пусна, знам кои ще започнат, но нека изчакаме и последната тренировка. Всичко се случва", коментира спецът.

"Берое показва стабилна и колективна игра. Разполага с добри футболисти, които не са тайна за спортната общественост - Давид Каядо, Георги Андонов, Венци Христов, Елио Мартинс... имат и отлични защитници. Компактен отбор са, не от вчера играят заедно", похвали противника наставникът на "Левски".

"Много е далеч да говорим за Дембеле, Божинов и други, поради простата причина, че "Левски" разполага с определена бройка играчи, които са важни за момента с оглед предстоящите мачове. Не ме интересуват футболист, които не са картотекирани в "Левски", каза Сухия.

"И Макриев, и Генков са добри играчи. Който и да започне утре, нямам съмнение, че ще се справи с поставените задачи. Макриев игра добре срещу Пирин (Гоце Делчев). Преди това и Генков си вършеше работата. Имам дилема кой измежду тях да избера", добави Здравков.

"Ако продължа да водя отбора, ще има още млади футболисти в първия отбор, които не само ще тренират, а и ще играят", обеща бившият шеф на ДЮШ на "Левски".

"Още като поех отбора на пожар се разбрахме с ръководството, че със сигурност ще водя отбора до декември. След това шефовете преценяват дали продължавам или не", каза още Тони Здравков.

"Остават ни още няколко стъпки, за да се стабилизираме. Преди три седмици бяхме в неприятна ситуация, нямахме точки. Сега нещата вървят добре. Нито един футболист на "Левски" не си прави илюзии, че ще ни е лесно утре. Несериозно е да подценим носителя на Купата на България, който ни победи преди някоко месеца. Да пазим, който и да е футболист, ще бъде нахалство от наша страна", добави наставникът на "Левски", като не пропусна да поздрави Лудогорец за успеха в Лига Европа - достигането до 1/16-финалите.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ