Спас Русев е получил шокиращ съвет от голяма турска фирма относно стадион "Георги Аспарухов". Специалисти от компанията, която е вдигнала стадионите на Бешикташ и Галатасарай, са дошли на визитация по покана на собственика на Левски и са останали втрещени от сектор "А" и сумата, която е дадена за построяването му, научи БЛИЦ СПОРТ.

Турските строители са обявили пред Русев, че построеното до момента е напълно сбъркано, а за сумата, за която е вдигнат сектор "А", може да се построи цял стадион. Турците са били шокирани от празните пространства в сектора, които остават неизползваеми, както и от сумата, за която е вдигната трибуната.

"Събаряй целия стадион. Ще ти вдигнем всичко от основи и ще излезе по-евтино от парите, които сте дали за само този сектор. При желание от ваша страна веднага отправяме оферта за строителството на целия стадион", са били думите на турските специалисти. В Левски тепърва ще обсъждат тази възможност.

По план Левски трябва да плати около 4 милиона лева за козирката, която все още не е започната. Отделно "сините" имат задължения към строителя за изграждането на сектор "А", които бяха разсрочени за следващите 10 години.

Председателят на тръст "Синя България" Илия Козарев също намекна за съвета от страна на турците към Спас Русев, но без да влиза в подробности.

"Няма да има козирка до края на годината. Скъпо съоръжение излиза тази козирка. Господин Русев вече е направил консултации с фирми-строители на стадиони, които са му казали, че това нещо е по-добре да се бутне и да се направи наново. На този етап решение – няма да се прави сега. Предстоят консултации с фирми, консултанти. Знаете, че предстоят още много инвестиции“, коментира Козарев в Актуално студио "Дерби".

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига