Новакът в “А” група Светкавица приема в 16 часа днес лидера в класирането ЦСКА. Това ще бъде първи мач между двата тима на ниво “А” група, но домакините имат победа над именития си съперник в контрола.

Двата тима са се срещали в официален мач за Купата на България. Това се случи в 1/16-финал на 4 ноември 2000. По това време Светкавица бе в “Б” група и получи домакинството на двубоя. Рекордните за града 10 хиляди зрители се сместиха на трибуните на стадион “Димитър Бурков” и видяха един от паметните мачове в историята на отбора.

Домакините поведоха с 2:0 след голове на Чавдар Атанасов и Светослав Бърканичков в 41-ата и 48-ата минути. ЦСКА натисна до края и успя да изравни чрез Христо Янев и Константин Мирчев. При това положение се стигна до продължения и “армейците” трепериха до 106-ата минута, когато Асен Букарев реши мача със “златен” гол. В този мач игра настоящият капитан на столичния тим Тодор Янчев.

За последно двата тима се срещнаха в контрола на 13 декември 2007 година. Двубоят бе по повод 85-ата годишнина от създаването на Светкавица и домакините спечелиха с 1:0. Победният гол реализира Мирослав Великов, който и сега в отбора. Начело на ЦСКА бе Стойчо Младенов, а като резерва на терена се появи Павел Виданов, който е в групата за днешната среща.

СВЕТКАВИЦАЦСКА 1:0
2007 година, контрола

Светкавица: Димов, Комитов, Генов, Василев, Стоянов, Дамянов, Великов, Венков, Бакалов, Танев, Кичуков (Ворошилов, Желев, Ангелов, Кънев, Илиев, Недков)

ЦСКА:
Ив. Петров, Котев, Тунчев, В. Илиев, Вуядинович, Юруков, Зехиров, Димитров, Петре, Г. Илиев, Чиликов (Виданов, Кямил, Златев)

Стадион: “Димитър Бурков”
Съдия: Севгин Адем