Близо 8000 зрители не успяха да сдържат емоциите си по време на премиерата на филма „Гунди – Легенда за любовта“. Възрастни мъже с посивели коси бършеха сълзите си, а малки деца скандираха „Гунди“ в „Арена 8888 София“.

Всичко за официалното представяне на лентата за легендарния футболист Георги Аспарухов протече изключително бляскаво и доближаващо се най-добрите холивудски и европейски практики. Светлинно шоу впечатли вътре в залата преди началото на прожекцията, като главните участници в него бяха зрителите. Те запалиха фенерчетата на своите телефони, докато от високоговорителите звучеше българският химн. През това време над хората, заели централната част на залата, беше опънато голямо знаме в цветовете на националния трикольор и с надпис „Гунди“.

След края на прожекцията светлинна хореография, изпълнена от десетки дронове спря дъха на присъстващите. Летателните апарати изписаха в нощното небе на София „Гунди“, легендарния номер на фланелката на Георги Аспарухов „№9“, традиционната кинаджийска клапа, „Гунди е вечен“ и името на филма.

Сред зрителите имаше много популярни лица от шоубизнеса, спорта, политиката и обществения живот. Футболният отбор на Левски беше докаран с клубния автобус. С изключение на Цунами и Келиан ван дер Каап, които нямат проблеми с българския език, останалите чужденци от състава отсъстваха. За тях ще има допълнителна прожекция на език, който разбират добре, за да успеят наистина да се потопят в атмосферата на филма.

Мажоритарният акционер на Левски Наско Сираков и треньорите бяха придружени от своите съпруги. Много легенди на "сините" също присъстваха на прожекцията.