Бившият треньор на Добруджа Светослав Тодоров пристигна във Великобритания, където ще изкара треньорски стаж в местни клубове. Още с пристигането си той беше на мача от шотландската лига Чемпиъншип между Ливингстън и Алоа Атлетик, а след срещата имаше разговор с мениджъра на домакините Марк Бърчил. Двамата са близки приятели от съвместния им престой в Портсмут, а срещите и разговорите им за футбол продължават и днес в Единбург.

"Впечатлен съм от стадиона на Ливингстън, отбор от второто ниво на футбола в Шотландия. Хората са изградили чудесно съоръжение за 10 хиляди души. За съжаление времето беше изключително студено и на футболистите им беше трудно да покажат каквото и да било", коментира Тодоров пред БТА след нулевото равенство между двата тима от второто ниво на шотландския футбол.

Следващата му стъпка е българското дерби за Купата на страната между ФК Дънди и Селтик, което ще се играе на 7 февруари (събота) от 14:30 часа българско време. Сред титулярите на домакините от Дънди бързо се утвърди Костадин Гаджалов.

Защитникът дойде на Острова именно от Добрич, подготвен от Светослав Тодоров. Крилото Александър Тонев пък вече е на разположение на мениджъра на Селтик Рони Дейла, след като изтече наказанието му.

Наставникът на тъмносините от Дънди Пол Хартли също е приятел на Светослав Тодоров, а младият български специалист ще наблюдава тренировки и ще слуша лекции на Хартли за начинаещи треньори в школата.

"От всяка футболна култура може да се вземе нещо, което ще ти бъде от полза. Приемам пътуването ми в Шотландия като лична инвестиция и съм доволен, че ще мога да се видя с доста хора от футболния бизнес в тази страна. Ще наблюдавам тренировки, мачове и ще се запозная с някои виждания на треньорите - чудесно освежаване на моите познания", каза още бившият нападател на Литекс и националния отбор.

След едноседмичния престой Тоди ще се насочи на юг, към Англия, но отказва да разкрие плановете си.