Треньорът на Септември (София) Светослав Петров бе много щастлив след убедителната победа с 4:1 над Пирин в Благоевград от 15-ия кръг на efbet Лига. Тя е първа за него начело на столичани.

„Заслугата е само на футболистите, защото с 2 седмици работа не можем да променим много. Доволен съм, че вече втори мач подред титулярите и резервите са отдадени на отбора и дават всичко от себе си в игра. Не ми хареса завършекът на мача, остана горчив отенък у мен, защото можем да играем още по-добре. Надявам се в следващите мачове да затвърдим успешната си форма. В България много пъти правим така, че след няколко дори мача, рязко влошаваме формата и представянето“, заяви треньорът на Септември след мача в Благоевград.

Той коментира и първите си два мача начело на Септември, в които взе точка от Левски и три от Пирин: „И на 6 точки нямаше да се разсърдя. Знаете, че последните отбори в класирането сме близо и всяка точка е добре дошла. Моето верую е, че когато играчите се стараят, резултатите ще дойдат“.

„Този мач го приемам като бонус за футболистите. Те ще могат да се покажат срещу най-добрият отбор в България в последните години. Надявам се да се подготвим добре за мача. Имаме по-малко време до него, искам да възстановим играчите, защото имаме контузени. Тук е моментът да поздравя отново футболистите. Днес имаше хора, които играха с болежки и разтежения, но дадоха всичко от себе си“, завърши наставникът на Септември относно предстоящият мач с Лудогорец.