Треньорът на Етър Светослав Петров сподели след загубата от Локомотив Пловдив с 0:3 на "Лаута", че причините за поражението са комплексни.

"Причините са много и комплексни. Няма как да се надяваме, че ще вземем точки или три при положение, че не отбелязваме гол. Четвърти кръг играем след Нова Година. Всички мачове играем добре, имаме ситуации. Не можем да реализираме и се пропукваме. Най-нормалното нещо е да има ситуации срещу нас и да получим гол. Лошото е, че досега не е имало мач, в който да поведем ние, да видим как отборът би изглеждал, как би стоял, когато ние сме водещи в резултата. Жалко. Мен лично ми е жал за футболистите. Опитваме се, работим, тренираме. Не знам. Лично за мен не е умора. Ние головете ги допускаме в първата част на второто полувреме. Излизаме след почивка, не мога да кажа, че е умора. Между 45 и 60-та минута. Липса на концентрация ли, не мога да кажа на какво. Жал ми е за всички", започна Светослав Петров.

"Със сигурност в някакъв момент може би не влияе добре. Не мога да кажа, че отборът се е предал. Не мога да твърдя, че ако отбележим гол, ще спечелим мача, но ако отбележим ние първи гол, става друг характерът на мача. Мисля, че за отбор като нашия, мачовете срещу водещите отбори в Търново на Ивайло не би трябвало да имат нужда играчите от допълнителна мотивация. За мен Николай Костов е един от най-добрите български треньори. Вижда се, че Левски играе добре и постига добри резултати", завърши наставникът на "виолетовите".