Победата на ЦСКА с 1:0 над Базел в първи мач от плейофите на Лигата на конференциите се оказва историческа за „армейците“. За първи път „червените“ печелят среща от евротурнирите с автогол.

Попадението на Серхио Лопес е едва второто, отбелязвано в собствената врата от противници на ЦСКА, отбелязва "Тема Спорт". Първото идва преди повече от половин век – при победата с 9:0 над Хака Велкеакоски на 16 септември 1970 г. в КНК. Тогава Хану Асикайнен се разписва във вратата на отбора си, а това е петото попадение в мача.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

С победата си над Базел „армейците“ сложиха край на черната серия от осем поредни мача без победа на националния стадион „Васил Левски“. Преди срещата с швейцарския тим те не успяха да спечелят последователно срещу Бодьо/Глимт, Зоря (Луганск), Рома, Локомотив (София), Левски (3 пъти) и Сейнт Патрикс.

Освен това „червените“ прекъснаха осемчасовата си голова суша на „Васил Левски“. След като Георги Йомов се разписа за 1:1 срещу Локо (София) в 20-ата минута през февруари, последваха 500 минути до автогола на Лопес.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК