Черно море победи с 2:0 Локомотив (Горна Оряховица) в контролна среща, играна на стадион “Тича” във Варна. “Моряците” вкараха и в двете полувремена, като първо се разписа Исмаил Иса в 42-ата минута, а след това и привлеченият от Бенфика Зе Гомеш (79).

В 5-ата минута Велислав Василев получи топката в половината на гостите, напредна и стреля от движение, но вратарят на Локомотив Християн Христов изби в корнер. След това Иса направи пропуск. 

В 13-ата минута Черно море имаше страхотна възможност за гол. Велислав Василев се озова на добра позиция в наказателното поле и стреля. Вратарят успя да избие, топката стигна до Иса, който със задна ножица опита да вкара във вратата, но тя “облиза” напречната греда и излезе в аут. Малко по-късно отново напдателят на Черно море пропусна. В 42-ата минута обаче Иса успя да вкара, реализирайки с глава след центриране на Велислав Василев. 

На почивката Илиан Илиев направи доста промени. Влязоха Виктор Попов, Влатко Дробаров, Илиан Илиев, Леандро Андраде, Стефан Велев, Иван Дюлгеров, Родриго Енрике, Зе Гомеш и Павел Георгиев, като на терена останаха единствено Емил Янчев и Цветомир Панов от първата част. Домакините доминираха, но вкараха само един гол. В 79-ата минута Стефан Велев пусна пас към Зе Гомеш, който от около 25 метра реализира страхотен гол. Преди да влезе в мрежата, топката се отби в страничната греда за 2:0. В 89-ата минута удар на Леандро Андраде срещна страничната греда.

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството