Снажният защитник на Черно море Танко Дяков е загазил здраво, разбра БЛИЦ. На футболиста му било наредено да извади 4200 лева от джоба си, за да си плати глобите, наложени му след срещата с Локомотив (Пловдив) (1:1).

Дисциплинарната комисия спря правата на Танка за 1 мач заради червения му картон в неделя и го глоби с 200 лева. При резултат 1:0 за Черно море в 34-ата минута Дяков изби топката с ръка от голлинията след удар на Юнес Бенжелюн. Съдията Таско Тасков изгони защитника и даде дузпа за гостите, която Здравко Лазаров пропусна. Дяков обаче отказа да се прибере в съблекалнята и застана зад рекламните пана. Заради това му действие БФС наложи глоба на "моряците" в размер на 3000 лева. Отделно Дяков е санкциониран и с 1000 лева от ръководството на Черно море, както гласи клубния правилник.

БЛИЦ разбра, че от варненския клуб са заявили на Танка, че няма да му плащат глобите, а той трябва да извади парите от джоба си. Играчът обаче в момента не разполага със сумата. Най-вероятно тя ще му бъде приспадната от месечната заплата. /БЛИЦ