Бившият ас на "Левски" Дарко Тасевски няма да играе на "Герена" от зимата, каквато вероятност съществуваше. Македонецът, който все още защитава цветовете на Апоел (Кирят Шмона), е пред трансфер в един от най-слабите шампионати в Азия - тайландския. Тимът на Банкок Глас е влязъл в преговори с израелския клуб на опитния халф и се очаква в близките дни да пристигне и официалната оферта.

Тасевски иска да напусне Апоел, защото е недоволен от постоянните конфликти в Близкия изток и желае да отведе семейството си на по-спокойно място. Клубът му също е навит на раздяла, тъй като договорът на Дарко е до 30 юни догодина. Въпреки че Тасевски е наясно, че отиване в Тайланд на практика ще означава край за него с футбола на високо ниво, по-вероятно е той да бъде изкушен от високата заплата в Банкок, вместо от по-скромната в закъсалия финансово "Левски".

Бившият национал на Македония беше спряган за завръщане на "Герена" през септември, когато спортен директор беше още Наско Сираков. Тогава обаче Тасевски каза, че до преговори може да се стигне през зимата. Явно обаче завръщането му на "Герена" пропада и е по-вероятно да поеме към Тайланд.

Както е известно, именно Сираков го доведе в България през 2007 г.