Полузащитникът на "Левски" Дарко Тасевски получи наградата за Футболист №1 на 6-ия кръг в "А" група. Македонецът изпревари в допитването съотборника си Владимир Гаджев, който вкара победния гол за "сините" при успеха с 3:2 над Литекс. Тасевски получи 11 гласа, докато Гаджев взе 8, а трети е Янис Зику от ЦСКА (1 глас).

"За мен е чест да получа тази награда. Амбициите ми с "Левски" са много високи. Стремим се да спечелим всички възможни купи, работим здраво и дано постигнем желаното", сподели в Пресклуб "България" Тасевски.

"Прякорът ми Дарко Пасевски го получих заради целия отбор. През миналия сезон "Левски" играеше хубав футбол и аз само подавах на Дембеле. Каквото и да си говорим, той ни липсва. Гара беше нападател от висока класа. Но реалността е, че имаме нов отбор, нов нападател - дано успее да го замести. Който не е бил в "Левски", той не знае за какво напрежение става въпрос. На новите не им е лесно, защото няма кой да ги чака. От първия мач започват атаките. Аз вече свикнах, но на младите им се отразява", каза македонецът, който не пропусна и темата за изваждането му от групата за мача с Монтана - "За първи път ми се случи да съм здрав и да ме изпратят на трибуните, но този мач ме направи по-силен."

27-годишният халф коментира и предстоящия мач с Лудогорец. "Като цяло можем да ги поздравим за това, което правят от началото на сезона. Направиха хубав стадион, терен, около тях има еуфория, което е добре за българския футбол. Ние обаче сме "Левски" и отиваме в Разград за победа", закани се Тасевски.

По повод скандалът, който се заформи между него и селекционера на Македония – Джон Тошак, Дарко заяви: "Не съм се отказал изцяло от националния тим, само за тези мачове, в които ме карат да пътувам и да не играя. Дойде треньор като Джон Тошак, но на него помощниците му дават списъци с играчи, които трябва да започват титуляри. В един от двубоите той ми каза, че няма да играя, а само ще пътувам с отбора, при което на мен ми стана обидно, оставих екипировката и си тръгнах."

"Може би с годините така съм свикнал, но вкарвам по-малко отколкото подавам. Просто съм такъв тип футболист. Повече се радвам, когато вкъщи гледам как атака и попадението са завършени с мой пас, така че като цяло ми доставя кеф повече да подавам", завърши Тасевски.