Младежкият национален отбор надигра Полша, но късметът не му помогна да се завърне като победител от Гдиня. Избраниците на селекционера Александър Димитров завършиха 1:1, а до края на европейските квалификации остана само един кръг. Той ще се състои на 17 ноември – велика дата в историята на футболна България.

Тогава задължително трябва да спечелим домакинството ни срещу Естония, а поляците да паднат или завършат наравно с аутсайдера Латвия вкъщи. Отделно ще стискаме палци да сме сред най-добрите пет състава, заели вторите места в групите.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Звучи малко вероятно, но такава беше картинката и при мъжките национали през 1993 година в Париж, когато с двата си кинжални удара Емил Костадинов стори чудото.

Защо чудото да не се повтори и сега на ниво младежки национален отбор? Още повече, че в младите ни футболисти има безспорен талант и спокойно можем да кажем, че те са големият ни шанс един ден да спасят представителния тим на страната и да го върнат към големите победи.

Мнозина подценяваха преди време Александър Димитров, но той вече доказа, че разбира от сложната материя и се движи в правилната посока. В същата посока Сашо води и младежките национали, където е пълно с добри изпълнители, чакащи ги отлично бъдеще. И на вратарския пост, и в защита, и в халфовата линия, както и атаката, разполагаме с качествени футболисти. В Даниел Наумов, Валентин Антов, близнаците Христови, Доминик Янков, Илиян Илиев, Станислав Иванов, Здравко Димитров наистина има страшно много талант. Такъв притежава и Владо Николов, преминал наскоро в немския Вюрцбургер Кикерс.

А и не само повиканите за мача в Полша са на стабилно ниво. Има и такива, на които Димитров не даде шанс, но са готови винаги да помогнат на тима в трудните моменти – един от тях е Илиян Стефанов от Локомотив (София).

Така че Александър Димитров, избраниците му, както и вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов, който винаги е до отбора, заслужават похвала. Пък даже и да не успеят на 17 ноември, младежите ще имат идеалната възможност да го сторят в мъжкия тим на България, където ще бъдат повикани рано или късно.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ