Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Телевизия “А” група е все по-близо до ефир, разкри пред БЛИЦ собственикът на Славия и един от двигателите на новия проект Венцеслав Стефанов. Клубните шефове вече са положили основите на проекта и е въпрос на време да се преборят с бюрократичната машина, за да стартира излъчването на родния шампионат.

“Вече имаме честота за излъчване, има и техническо обезпечение. Сега всичко е въпрос на договори. Да се сключат контракти за ТВ правата и за разпространение. Не съм напълно наясно с тази част и не мога да коментирам кога точно ще стартира проектът, но се работи много активно по него”, поясни Венци Стефанов.

Именно Славия и “Левски” са двата клуба, които наложиха вето над предложението на Валентин Михов ТВ 7 да излъчва родния шампионат. Двата столични клуба са твърдо против ново сътрудничество с Михов и точно те са в основата на създаването на новата телевизия. Те са убедили и останалите клубове, че с малки инвестиции могат да си уредят доста по-добри приходи, отколкото, ако “А” група се продаде през посредничеството на Михов.

Както БЛИЦ първи писа, идеята на клубовете е да създадат свой платен канал, който да е достъпен за потребителите срещу 60 лева годишен абонамент. В него освен мачове ще се излъчват още обширни репортажи, магазинни предавания и дори преки излъчвания на контролите в подготвителните периоди.
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ