Новият треньор на Марек Тенчо Тенев говори преди двубоя на тима със Славия от 12-ия кръг на "А" група. Двубоят междуи двата тима е утре от 16:00 часа в Дупница.

„Славия си е Славия, много сериозен отбор в нашия футбол. Наистина сега е в малко незавидно положение, но това е отбор, с който всички трябва да се съобразяват. В момента имаме равен точков актив с „белите", но ние трябва да направим всичко, даже да надскочим себе си, за да стигнем до успех", каза Тенев.

„При нас отсъствието на капитана и централен защитник Милен Лахчев наистина е важно, но в отбора ни има равностойни футболисти и сме му намерили заместник за този мач. Познавам отбора на Славия, силните му страни. Но ние ще разчитаме да наложим нашия стил на игра, за да се преборим с този мач и да спечелим. Равенството също няма да бъде нелогичен изход. За вече двете седмици, през които съм в Марек, се запознах с доста неща, но продължавам още да се запознавам с отбора - той има потенциал, има възможности и трябва да се справим със задачата си - да запазим мястото си в „А" група. Марек ще играе за победа срещу Славия. За този мач, а и за следващия, няма да можем да разчитаме на халфа Петър Тончев. Еньо Кръстовчев се излекува от вирусното заболяване, започна да тренира и дано се възстанови напълно, за да вземе участие в мача. Димитър Пе­ков тренира също пълноценно, но все пак има едно наум за отшумялата контузия. Надяваме се всичко да бъде наред с неговото здраве", допълни треньорът на Марек.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите