Новият изпълнителен директор на "Ботев" (Пловдив) Тервел Златев коментира на първата тренировка на тима, че бъдещият треньор Любослав Пенев с работата си ще развие проекта на "жълто-черните".

"Любослав Пенев беше нашият първи вариант за нов треньор на "Ботев”, каза изпълнителният директор. Той допълни, че до самото напускане на Станимир Стоилов и Димитър Димитров преди два дни, не са водени преговори с треньори.

"Ръководството и собственикът г-н Василев неколкократно изрази подкрепата си за Мъри и Херо. Те сами взеха своето решение, преди това не са водени преговори с никого. Това стана след обявяването на тяхното решение. Идеята за Любо е отново на ръководството и собственика. Не е тайна, че Пенев е един от най-успешните български треньори през последните години. С неговото привличане ще подобрим нивото на футболистите, ще подобрим отношенията с феновете и ще започнем ново начало. Ще тръгнем в истински позитивна насока. Апелирам към нашите фенове да си подадем ръка", каза още Тервел Златев.

"Договорът на Любослав Пенев с "Ботев" ще бъде за 1 година”, допълни Златев.

„Нашата концепция и философия е да работим с успели и наложени български треньори, които да извлекат максимума от футболистите на България, които отлично да са запознати с обстановката”, добави шефът в "Ботев" (Пловдив).