Македония приема България в контрола днес от 21:45 часа на стадион „Филип II” в Скопие. Двубоят е последна проверка за нашите преди решителните квалификации в началото на септември срещу Италия и Малта. За последно Македония и България играха отново контрола през 2006 година, когато нашите спечелиха с 1:0 с гол на Мартин Петров.

Любослав Пенев повика пет футболисти от „Ботев“ Пловдив за настоящата приятелска среща, като сред тях е и обещаващият Тодор Неделев. В състава няма изненади, като изключим отпадането на Валери Божинов, който е без отбор и продължава да тренира с Локомотив София. В защита нашите вероятно ще започнат с братята Йордан и Веселин Миневи по фланговете и Иван Иванов и Бодуров в центъра. В халфовата линия Любо Пенев ще бъде принуден да експериментира, тъй като Владимир Гаджев е в слаба форма, а Георги Илиев отпадна за двубоя. Така титуляри се очаква да бъдат партньорите в полузащитата на Лудогорец – Светослав Дяков и Христо Златински. Пред тях ще действат Манолев, Георги Миланов, Александър Тонев и Ивелин Попов.

За Македония дебют се очаква да направи детето-чудо Давид Бабунски, един от синовете на бившия играч на ЦСКА Бобан Бабунски. Младежът е роден на 1 март 1994 година и е в прочутата школа на Барселона - „Ла Масия“. До момента атакуващият полузащитник имаше мачове за юношеските и младежки формации на родината си, но за първи път получи повиквателна за мъжкия тим. Голямата звезда на комшиите безспорно е нападателят на Лацио Горан Пандев.

Македония има само една победа в последните си пет мача, но е повече от изненадваща – 3:0 срещу Дания в контрола през февруари. След това дойдоха поражения с 0:2 и 0:1 от Белгия в квалификациите, както и с 0:1 от Швеция и 0:2 от Норвегия в контроли. Македония е на последното шесто място в квалификационна група "А" за Световното първенство. Съседите ни имат една победа, един равен и четири загуби, успехът е у дома срещу Сърбия с 1:0.

България все още таи надежди, че ще се добере до бараж за Световното в Бразилия. Нашите са на второ място в група "В" с 10 точки след две победи и четири равенства. В досегашните 13 мача с Любослав Пенев на треньорския пост "трикольорите" записаха само две загуби - 0:2 от Турция в контрола и 0:1 от Украйна, отново в приятелски двубой. Нашите имат още пет равенства и шест победи. За последно спечелихме двете контроли срещу Япония с 2:0 и Казахстан с 2:1 в края на май и началото на юни.

Македония – България

Днес от 21:45 часа
Стадион: „Филип II”, Скопие
Пряко по БНТ
Съдия: Миленко Вокадинович (Сърбия)

Вероятни състави:
images_1.jpg 
Македония:
Пацовски, Георгиевски, Новески, Шиков, Ристовски, Бабунски, Глигоров, Пандев, Трличковски, Ибрахими, Яхович
Резерви: Наумовски, Тофилоски, Тодоровски, Мойсов, Д. Ивановски, Спировнски, Степанович, Трайковски, Костовски, М. Ивановски
Треньор: Чедомир Яневски

bfs.jpg
България:
Николай Михайлов, Йордан Минев, Иван Иванов, Николай Бодуров, Веселин Минев, Светослав Дяков, Христо Златински, Станислав Манолев, Георги Миланов, Александър Тонев, Ивелин Попов
Резерви: Пламен Илиев, Владислав Стоянов, Йордан Христов, Илия Миланов, Александър Александров, Петър Занев, Борис Галчев, Мариян Огнянов, Владимир Гаджев, Тодор Неделев, Венци Христов, Илиан Мицански
Треньор: Любослав Пенев