Собственикът на Литекс и член на Изпълкома на БФС Гриша Ганчев официално обяви, че Любослав Пенев поема националния отбор, а Атанас Джамбазки застава начело на "оранжевите". Това се случи след победата на шампионите с 2:1 над лидера Лудогорец (Разград).

42-годишният Джамбазки, който до днес бе старши треньор на "Ботев" (Враца), изненадващо бе назначен за наставник на Литекс. Едва ли някой е предполагал, че именно той ще замени Пенев. Всички обаче знаеха, че Любо на 99% поема националния отбор, след като за него лобира не само Ганчев, а и още от членовете на Изпълкома на БФС - Николай Гигов и Йордан Лечков.

"Новият треньор на Литекс е Наско, Любо отива в националния", точен и ясен бе Гриша Ганчев пред камера на "Канал 3" малко преди да влети в съблекалнята на отбора и да поздрави играчите си за сърцатата игра и постигнатата победа над Лудогорец. След успеха Литекс се изравни с "Левски", като двата отбора имат по 21 точки. На върха с по 25 са Лудогорец и ЦСКА, а Черноморец е на 3-ото място с 22.

Джамбазки утре ще проведе първото си занимание с "оранжевите". Той се запозна тази вечер с някои от футболистите, с които се засече в съблекалнята, след като даде първата си пресконференция като старши треньор на Литекс.