Възстановяването на Ивайло Чочев след тежката контузия ще продължи минимум шест месеца. Това обясни лекарят на националния отбор Бисер Бочев. 

Припомняме, че Чочев пострада при равенството 1:1 с Черна гора снощи на "Васил Левски" след единоборство с Марко Вешович. Оказа се, че травмата на играча на Палермо е изключително сериозна - счупена капачка. На Чочев предстои операция в Италия.

"Още снощи, по време на мача, за мен бе ясно, че има тежка травма. Разкъсване напълно на долната част на сухожилието на четириглавия мускул, съчетано с вулзий или отчупване на парче от самата капачка. Този тип увреждане при спортисти е характерно за малко по-късна възраст. Високата енергия при сблъсъка на двамата е довела до това състояние", обясни Бочев пред камерата на bTV.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Прогнозата е, че ще трябва да се възстановява поне шест месеца. Абсолютно всички футболисти се отнасят мъжки с него и се опитват да бъдат полезни. Той е едно весело и много добро момче, куражлия. Опитваме се да му помогнем да бъде оптимист. Аз мисля, че всичко ще се развие добре", добави Бочев.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА ЕВРО 2020